Hoppa till sidans innehåll

Höstens nya RIG-elever klara

01 FEB 2019 07:00
Rekrytering för Riksidrottsgymnasiet (RIG) är nu klar. Fyra spännande år väntar de 15 nya eleverna som är antagna till Svenska Seglarförbundets två RIG, Motala Seglargymnasium och Lerums Seglargymnasium.
  • Skapad: 01 FEB 2019 07:00

Per Frykholm, tränare på RIG Lerum och Fredrik Lilje, tränare på RIG Motala har båda två många års erfarenhet av att utveckla unga seglare. Tillsammans med SSF:s förbundsdirektör Marie Björling-Duell höll de under tre intensiva dagar intervjuer med förhoppningsfulla och laddade seglingsungdomar.

I rekryteringen ingår en skriftlig ansökan, en film som visar seglingsfärdigheterna, en intervju samt tränarreferenser. Under intervjun får seglaren berätta om allt från sin seglingsbakgrund, varför hen vill gå på RIG, sina målsättningar till förmågan att samarbeta, driv och skolarbetet.

Samtidigt som SWE Sailing Team briljerar på världsrankingen kan vi med glädje meddela att svensk segling är på frammarsch på flera plan. Återigen har söktrycket varit högt till RIG. Totalt 22 ungdomar, varav tre ansökningar för årskurs 2, har sökt till årets rekrytering. Extra glädjande är att 50 % av de sökande varit tjejer. Konkurrensen om årets platser har varit hård och flera av seglarna har, trots att de endast är 15-16 år gamla, redan många års internationell seglingserfarenhet. 


Till Motala seglargymnasium har i år 11 seglare, 5 tjejer och 6 killar, blivit antagna. Till Lerumsseglargymnasium är siffran 4 seglare, 2 tjejer och 2 killar.


Antagna RIG Motala:
Ellen Fredriksson, Askersunds Segel o MBS
Hanna Martinsson, Linköpings JK
Linn Berntsson, GKSS
Sissel Engdahl, KSSS
Sofia Delander, Råå JK
Albert Norlén, KSSS
Axel Hallquist, KSSS
Calle Lagerberg, KSSS
Hugo Liljegren, KSSS
Melker Brenton, KSSS
Simon Granath, KSSS

Antagna RIG Lerum:
Hanna Gaskell-Brown, Råå JK
Jennifer Öhrnell, GKSS
Calle Lindbom, GKSS
Malcolm Björsson, Lerums SS
 

Vill du också kombinera elitsegling med gymnasiestudier? Läs mer här om RIG och hur du söker. 

 

Foto: Fredrik Lilje

Skribent: Cecilia Jonsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info