Hoppa till sidans innehåll

Oscar och Hugo fyra på UVM

19 JUL 2018 09:28
Med fyra race kvar i 29er-klassen på ungdoms-VM i Corpus Christi, Texas ligger Oscar Engström/Hugo Westberg på en fjärdeplats efter att ha spikat två av onsdagens race.
  • Uppdaterad: 19 JUL 2018 09:29

De två svenskarna verkar trivas i de blåsiga förhållandena. Det blev, som sagt, två segrar och en tiondeplats och de har nu sju poäng upp till en pallplats.

- Dagens tre seglingar bjöd på en del vind och många små skift vilket passade oss relativt bra. Både första och sista racet lyckades vi segla riktigt stabil och säker segling, vilket gav oss två vinster. Andra racet hade vi det dock lite kämpigare då vi inte riktigt fick välja vårt egna spår utan hamna i många tighta situationer och drog på oss ett straff. Men en okej dag gjorde ändå att vi klättrade till en fjärdeplats totalt med fyra seglingar kvar av regattan. Dessutom är det Hugos födelsedag så det kan ju inte bli annat än succé, berättar Oscar.

I 29er tjej ligger Martina Carlsson/Amanda Ljunggren på 16:e plats efter onsdagens serie 16, 10 och BFD.

I Laser Radial kille har Ludvig Lindqvist klättrat rejält i resultatlistan efter två niondeplatser på onsdagen och han är nu på 20:e plats i totalen. Klara Utterström, Laser Radial tjej, hade en lite tyngre dag på vattnet. En 15:e och en 27:e plats gjorde att hon föll till plats 18 totalt.

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer