Hoppa till sidans innehåll

Full fart på UVM i Texas

18 JUL 2018 19:06
I måndags började UVM i Texas. Två racedagar har genomförts ute på Corpus Christi Bay. Våra svenska seglare kämpar på i den starka sjöbrisen och varma temperaturen.
  • Uppdaterad: 18 JUL 2018 19:08

På Laserbanan har Ludde haft en motstridig start på regattan med en BFD första dagen och en kick som gav vika första racet andra dagen. Trots motgång rent resultatmässigt har Ludde  drivit båten snabbt i vågorna och haft en fin fart som bådar gott inför kommande race. Ludde ligger nu i bra förhandlingsläge att ta sig upp i resultatlistan resterade dagar och går in med en god revanschlust inför dagens seglingar. 

Klara har seglat stabilt och visat på framfötterna i starterna och kommit iväg fint i samtliga starter. Klara hade själv föredragit lite mindre vind då Laser är en enormt krävande båt att driva snabbt i hårdare vind men hon sliter på bra och får utdelning för hårt arbete under racen.

På 29er-banan har sex race genomförts för både tjej- och killgruppen. Här delar varje nation på en båt och de seglar därmed för- eller eftermiddag. Under måndagen bjöds det på starka vindar och lite lättare under tisdagen, med ca 7-8 m/s. Martina och Amanda som är relativt nya i båten gör fantastiska framsteg i den hårda vinden och har varit uppe i toppen flera gånger vid första kryssmärket, bl.a. som 6:e resp 3:e båt. Tyvärr tappade de en del på länsarna, bl.a. efter en kapsejsning,  vilket inte är så konstigt när man är relativt nya i en klass. 

  -  Det är väldigt roligt att vara här och mycket spännande att få matcha oss mot dem bästa, säger Amanda. 

Oscar och Hugo, som gör sitt sista ungdoms-VM, visar på styrka och klass när det gäller fart och teknik. De vinner nästan alla dueller på banan men har tyvärr haft svårt att hitta rätt i vindskiften.  

  -  Vi går superfort, fast ibland åt fel håll, säger Oscar. 

Resultat efter dag 2:

5 - Oscar & Hugo (9, 5, 3, 13, 5, 5)
13 - Martina & Amanda (7, 13, 16, 9, 22, 14)
18 - Klara (18, 16, 13, 20)
31 - Ludde (BFD, 15, DNF, 10)

Under onsdagen väntas liknande förutsättningar som tidigare dagar på regattan. Seglarna vet vad som förväntas från dem och de lämnar hamnplan taggade och rutinerade. 

För mer fler resultat och bilder klicka här

 

Bild: World Sailing 

 

 

Skribent: Cecilia Jonsson
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer