Hoppa till sidans innehåll

Svenska Seglarförbundet söker klasstränare i Zoom8

27 FEB 2018 08:36
Brinner du för segling och vill få fler unga seglare att utvecklas? Har du dessutom gått röd tränarutbildning eller har motsvarande tränarerfarenhet finns nu ett spännande uppdrag för dig under säsongen 2018.
  • Skapad: 27 FEB 2018 08:36

Foto: Andreas Karlsson
Svenska Seglarförbundet (SSF) söker tillsammans med Svenska Zoom8-förbundet (SZF) en klasstränare i Zoom8 för säsongen 2018. SSF:s klasstränare har en mycket viktig roll inom svensk juniorsegling när det gäller att stödja och utveckla unga seglare, framför allt på blå och röd nivå. Som klasstränare i Zoom8 blir du en av sju klasstränare i våra rekommenderade juniorklasser. Här kan du läsa mer om SSF:s klasstränare (länk). 

Som klasstränare i Zoom8 kommer du att genomföra läger i olika delar av landet, fungera som coach på någon/några tävlingar, t.ex. JSM och GP-serien samt genomföra prova-på aktiviteter. Du utvecklar seglare men du bidrar också till att överföra Zoom8-kompetens till klubbtränare i klubbar som har aktiva Zoom8-seglare. I uppdraget ingår också att du medverkar och delar med dig av dina kunskaper på SSF:s SeglarTräffen i november och på ev. årlig tränarseminarium/träff.

I Sverige samlar klassen seglare mellan 11-18 år. Fokus för dig som klasstränare är att lära ut grunderna i Zoom8 när det gäller teknik men även utveckla seglarna i vägval och strategi. Som klasstränare i Zoom8 har du en ytterst viktig roll där du ska kunna inspirera seglarna till att hålla sig kvar i sporten segling och få dem vilja fortsätta utvecklas in i nya klasser.

Uppdraget omfattar cirka 20 dagar under säsongen 2018 och mycket av jobbet är förlagt till helger från april-oktober. 16 av dagarna omfattar tränings- och tävlingsaktiviteter och 4 dagar är medverkan på tränarseminarium och SeglarTräffen. Ytterligare dagar kan komma att diskuteras med Zoom8-förbundet.

Din säsongplanering gör du upp i nära samarbete med SZF och du kommer att arbeta nära både SZF och SSF:s vikarierande junioransvariga Cecilia Jonsson.

 

Du kan läsa mer om klassen på Zoom8-förbundets hemsida.

 

Är du intresserad så hör av dig snarast till Svenska Seglarförbundet och Cecilia Jonsson 070-685 63 87 och eller mejla din ansökan till This is a mailto link senast den 16 mars.

Skribent: Cecilia Jonsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer