Hoppa till sidans innehåll

Succé på årets Juniortjejträff

31 JAN 2018 16:35
Under helgen äntrades Quality Hotell i Nacka, Stockholm av 67 taggade tjejer som under två dagar fick inspiration och kunskap kring segling, fysträning, kost, sociala medier och möjlighet att prata #metoo och tjejers rättigheter inom idrotten.
  • Uppdaterad: 31 JAN 2018 16:52

Deltagarna på årets Juniortjejträff fick möta några av Sveriges mest lovande seglare och lyssna till deras resor och erfarenheter. Johanna Bergqvist, tidigare framgångsrik E-jolleseglare och idag rorsman på Team Bergqvist Matchracing inspirerade tjejerna till att segla i team och att testa på flera olika båtar för att på så sätt bli en mer allround seglare. 49erFX-seglarna Vilma Bobeck och Malin Tengström, Årets Juniorer 2017 och seglare i SWE Sailing Team, landslaget i segling, visade genom sin berättelse på att man kommer stöta på motgångar under resans gång men att det är hur man tacklar dessa som avgör om man kan gå vidare som en starkare seglare och människa eller ej.

- Lyssna på erfarna och äldre seglare, men det är du själv som bestämmer vilken väg som är rätt för dig, var Malin och Vilmas starkaste budskap till tjejerna.

Inspiratörer Johanna Bergqvist, Vilma Bobeck och Malin Tengström

Under lördagen genomfördes ett svettigt fyspass på Friskis under ledning av Charlotte Wedenberg. Stationsträning, anpassad för seglare, varvat med koordination och rörlighet gav nya kunskaper hur vi ska förebygga skador och träna för att bli starka inför stundande seglingssäsong.

Foto: Charlotte Wedenberg

Karin Knigge, klubbkonsulent på Västkusten, ledde träffen tillsammans med Cecilia Jonsson, ansvarig för juniorsegling på Seglarförbundet. De pratade bland annat om hur kosten påverkar resultatet av vår träning, sociala medier, mål och planering.

Dessemellan fanns det tid att umgås med nya och gamla seglarkompisar under mat och fikapauserna.

- Juniortjejträffens mål är att inspirera fler tjejer 13-18 år att fortsätta segla och att skapa nya kontaktytor tjejer emellan som de kan ha glädje av längre fram.  Jag är väldigt imponerad av gruppen vi haft i år där tjejerna har varit modiga att dela med sig av sina erfarenheter, nyfikna och engagerade. De har bidragit till en bra teamkänsla och kommit med många bra frågor, säger Cecilia Jonsson.

Nästa års Juniortjejträff genomförs i Göteborg i januari 2018. Information publiceras senast i höst här.

 

Övriga foto: Karin Knigge

Skribent: Cecilia Jonsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer