Hoppa till sidans innehåll

Ny klasstränare till E-jolle

23 JAN 2018 14:27
Björn Allansson blir ny klasstränare i E-jolle och tar därmed över rollen efter Marcus Anjemark.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2018 08:32

- Det är väldigt kul och hedrande att få möjligheten att arbeta som klasstränare i E-jolle, säger Björn. E-jolle är en klass där jag länge velat verka som klasstränare. När den egna seglingskarriären numera är av en lugnare natur och jag klivit av som Vice President i Internationella Finnjolleförbundet finns tiden för att tillföra ett bra och kontinuerligt värde för E-jolleklassen, fortsätter Björn.

Björn Allansson är 31 år och började sin seglingsbana i optimisten i Motala. Han har därefter seglat E-jolle, Laser, OK-jolle, Starbåt och haft sina största framgångar i den olympiska klassen Finnjolle. I Finnjolle har han tillhört världseliten fram tills att han 2016 avslutade sin professionella seglingskarriär.

- E-jolle och Finnjolle är de båtar som liknar varandra mest i termer av trim, material och hur man driver båten genom vattnet, säger Björn.

Björn bor idag i Göteborg, där han är verksam inom ledarskapsutveckling och coachning, genom bl.a. föreläsningar kring frågor som passion/energi och att forma och uppnå mål. Han är en van ledare, tränare och coach; allt ifrån segling såväl som gym- och passinstruktör och vikarierande lärare.

 - Jag tror på att skapa energi och glädje för seglingen genom tydlighet är något av det jag kan bidra med till E-jolleklassen. Att vara tydlig hur man i rollen som klasstränare kan bli kontaktad och säkerställa att man är nåbar i förmedlade forum, ger hög nivå av tydlighet. Därmed uppnås en enkelhet i att kommunicera ut budskap, att nå ut och bli nådd av de som vill nå en, förklarar Björn.

Björn menar på att han vill attrahera seglare att fortsätta i klassen istället för att sluta segla. En naturlig övergång till andra klasser kommer ske, men att inte tappa de seglare som annars slutar är väsentligt. 

Mer information kring 2018 års klasstränaraktiviteter kommer inom kort att publiceras på E-jolleförbundets hemsida. 

 

Foto: Jens Bollius

Skribent: Cecilia Jonsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer