Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy

Tre race kvar på UVM

13 DEC 2017 15:08
De sex unga svenskarna på ungdoms-VM i Sanya, Kina kämpar vidare. Onsdagens bäste svenska insatts svarade Klara Utterström för som blev tvåa i sitt första race i Laser Radial dam. Nu återstår två dagar och tre race av UVM.
  • Skapad: 13 DEC 2017 15:08

Klara seglade ett väldigt bra race. Hon plockade alla skift och tog båtar hela vägen runt. I andra racet gick det lite motigare, när det blev lite hårdare vind. Klara fick inte riktigt till samma fart och slutade 29:a. Sammanlagt är hon på 15:e plats

Bäst av de fyra svenska besättningarna är fortfarande Kasper Nordenram/Linus Berglund i 29er som är på tionde plats, trots att de inte riktigt fick till det på onsdagen. Det var främst på undanvindarna som det inte fungerade för de två och de hade serien 19-9-14 i dagens tre race.

I 29er dam började Alice Moss/Julia Henriksson lite trevande men jobbade sig in i seglingen och i sista racet låg de fyra men kapsejsade i ett slag på kryssen och slutade tio. I totalen är de på 13:e plats.

I Laser Radial herr seglade Olle Lindbom bra i första racet. Bra start och bra kryss, men han kom kanske lite långt ut på höger. Trots det rundade han som sjua efter första kryssen. Tyvärr var det väldigt många bra bakom och han slutade 18:e i första – men det var ändå ett bra race. I totalen ligger Olle på 21:a plats.

 

Foto: Jesus Renedo

 

För mer information: http://www.worldsailingywc.org/sanya

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer