Hoppa till sidans innehåll

Svenska Seglarförbundet söker klasstränare i E-jolle

28 NOV 2017 14:43
Brinner du för segling och vill få fler unga seglare att utvecklas? Har du dessutom gått röd tränarutbildning eller har motsvarande tränarerfarenhet finns nu ett spännande uppdrag för dig under säsongen 2018.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2018 23:48

Foto: Lars Fjelddahl
Svenska Seglarförbundet (SSF) söker tillsammans med Svenska E-jolleförbundet (SEF) en klasstränare i E-jolle för säsongen 2018. SSF:s klasstränare har en mycket viktig roll inom svensk juniorsegling när det gäller att stödja och utveckla unga seglare, framför allt på blå och röd nivå. Som klasstränare i E-jolle blir du en av sju klasstränare i våra rekommenderade juniorklasser. Här kan du läsa mer om SSF:s klasstränare .

Som klasstränare i E-jolle kommer du att genomföra läger i olika delar av landet, fungera som coach på någon/några tävlingar, t.ex. JSM och Elitserien samt genomföra prova-på aktiviteter. Du utvecklar seglare men du bidrar också till att överföra E-jollekompetens till klubbtränare i klubbar som har aktiva E-jolleseglare. I uppdraget ingår också att du medverkar och delar med sig av dina kunskaper på SSF[MS(S1] :s SeglarTräffen i november och på eventuell årlig tränarseminarium/träff.

I Sverige samlar klassen seglare mellan 13-20 år. Fokus för dig som klasstränare är att lära ut grunderna i E-jolle när det gäller teknik men även utveckla seglarna i vägval och strategi.

Uppdraget omfattar cirka 20 dagar under säsongen 2018 och mycket av jobbet är förlagt till helger från april-oktober. 16 av dagarna omfattar tränings- och tävlingsaktiviteter och 4 dagar är medverkan på tränarseminarium och SeglarTräffen. Din säsongplanering gör du upp i nära samarbete med SEF och du kommer att arbeta nära både SEF och SSF:s vikarierande junioransvariga Cecilia Jonsson.

Du kan läsa mer om klassen på E-jolleförbundets hemsida.

Är du intresserad så hör av dig snarast till Svenska Seglarförbundet och Cecilia Jonsson 070-685 63 87 och eller mejla din ansökan till This is a mailto link senast 15 december.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer