Hoppa till sidans innehåll

Härlig teamkänsla på Jr Camp

23 OKT 2017 10:44
I helgen, 21-22 oktober samlades 30 seglare i åldern 16-18 år på Bosön för Jr Camp. Under ledning av SSF Klubbkonsulent Karin Knigge och vikarierande Junioransvarig på SSF Cecilia Jonsson.
  • Skapad: 23 OKT 2017 10:44

Jr Camp är för de satsande seglingsungdomar som valt att inte gå på RIG, Riksidrottsgymnasium, Lerum eller Motala. Med en spännvidd från Sundsvall till Bjärred i Skåne kom många nya kontakter att knytas.   

Under helgen fick seglarna nya lärdomar i hur de kan jobba med sitt team, både i båten och i sin träningsgrupp. Flerfaldige OS-seglaren Anton Dahlberg inspirerade med lärdomar från sina satsningar och peppade seglarna till att våga testa segla många olika båtar, tillsammans med flera olika personer. 

Planering och upplägg av sin satsning kan vara en klurig utmaning. Här fick ungdomarna tips på hur man lägger upp SMARTA mål (Specifikt, Mätbart, Accepterat, Realistiskt, Tidsbestämt), att prestationsmål är lika viktiga som resultatmål, att delmål behövs för att kunna uppnå de långsiktiga målen. 

Lördagen avslutades med skivstångsteknik i Bosöns stora idrottshall. Rätt teknik i gymmet är en förutsättning för att undvika att dra på sig skador. Fokus låg också på stabilitet och rörlighet, något man enkelt kan träna med hjälp av en trästav. 

Rörlighetsträning i Bosöns idrottshall

Söndagen inleddes med testsegling av katamarnen Spitfire. Tack till Lidingö Jolleseglare som stod till förfogande med fyra Spitfire-katamaraner och kunskap. Det blev mycket skratt och för flera av seglarna var det första gången de stod i trapets.

Gustav och Jenny testar på Spitfire på Bosön.

Helgen avslutades med en tuff match i rullstolsbasket. Vi fick se ett och annat horn växa ut under matchens gång.  

Nu blir det till att ladda inför seglingssäsongen 2018. 

Skribent: Cecilia Jonsson
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer