Hoppa till sidans innehåll

Dags att anmäla sig till Juniortjejträffen

20 OKT 2017 08:00
27–28 januari är det dags igen för Svenska Seglarförbundets populära Juniortjejträff. Helgen ger inspiration och kunskap för fortsatt träning och tävling men också möjlighet att träffa nya och gamla kompisar från hela landet.
  • Skapad: 20 OKT 2017 08:00

Bild: Världsmästarna i Matchracing 2016, Annie och Linnea Wennergren (längst bak), var två av inspiratörerna på årets Juniortjejträff i Göteborg och delade med sig av tips och erfarenheter till drygt 70 juniortjejer .

Svenska Seglarförbundets juniortjejträff genomförs i Stockholm 27–28 januari och vänder sig till tjejer födda 2000 till 2005, som gillar att träna och vill utvecklas som kappseglare.

-Vi vill att tjejer och killar ska känna att de har samma möjlighet att träna, tävla och utvecklas som seglare. Vi har lika många tjejer som killar i seglarskolan men vi tappar fler flickor under junioråldern. Det vill vi ändra på. Juniortjejträffen är en möjlighet att inspirera och peppa fler tjejer att fortsätta ha kul och förstå vilka möjligheter som finns i seglingen för dem, säger Marit Söderström Nord, ansvarig för juniorsegling och talangutveckling på Svenska Seglarförbundet.

På juniortjejträffen får deltagarna inspiration och kunskap om hur de kan utvecklas som seglare och de träffar gamla och nya seglarkompisar från hela landet. De får också möta tjejer som valt att satsa på elitsegling och höra hur de tränar för att nå sina mål.

För att vara med bör man ha seglat på regional nivå i Optimist och nationell tävling i någon av Svenska Seglarförbundets rekommenderade juniorklasser.

Svenska Seglarförbundet subventionerar avgiften och ger ett resebidrag till de som har längre att resa. Träffen kostar 800 kr inklusive logi och mat. Det finns 70 plater och anmälan görs via länken. Sista anmälningsdag är 15 december.

Anmälan och mer information hittar du här.

Har du frågor så kontakta Cecilia Jonsson på Svenska Seglarförbundet 070-685 63 87.

 

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer