Hoppa till sidans innehåll

29er seglare UVM-klara

03 OKT 2017 16:22
Alice Moss/Julia Henriksson och Kasper Nordenram/Linus Berglund seglade stabilt under det andra UVM-kvalet på GKSS skiff regatta i helgen och får representera Sverige i Ungdoms-VM i Kina i december.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2018 23:48

Bild: fv Kasper Nordenram, Linus Berglund, Julia Henriksson och Alice Moss.

Fyra rutinerade seglare i två nya konstellationer seglade till sig UVM- platserna i 29er under helgen. Alice Moss, LeSS och Julia Henriksson LBSK började båda på Riksidrottsgymnasiet i Lerum i augusti och bildade då ett 29er team. De överraskade genom att vinna KKKK skiff regatta som var första kvalet och var bästa tjejbesättning i helgen vilket gav dem en klar seger i tjejklassen.

Kasper Nordenram, LJS vann EM-silver i 29er tillsammans med Axel Pantzare tidigare i år men eftersom Axel var överårig för UVM klev Linus Berglund in under kvalserien.De vann första kvalet med Oscar Engström och Hugo Westeberg båda från LeSS, på andra plats. Oscar och Hugo var 5:a på Ungdoms-VM i fjol och kanske lite av förhandsfavoriter till UVM-platsen. De seglade offensivt under helgen och tog 5 av 8 förstaplatser men med en tjuvstart i race 2 och en tionde plats i näst sista racet räckte det inte riktigt till.

De båda 29er teamen reser till Sanya i Kina tillsammans med Laser Radialseglarna Olle Lindbom, Klara Utterström och coacherna Per Frykholm och Lisa Ericson.

Resultat

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer