Hoppa till sidans innehåll
Foto: Georgia Schofield/Sailing Energy

Ny poängberäkning för UVM-kvalen

21 AUG 2017 11:36
I helgen drar kvalen till Ungdoms-VM igång där Laser Radial är först ut med sitt SM i Kalmar. I år är det en ny poängberäkning för uttagningarna som ska göra det enklare att se hur man ligger till under kvalserien.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2017 11:55

Bild: Oscar Engström och Hugo Westberg, LESS, blev bästa svenska besättning på Ungdoms-VM 2016 med sin 5:e plats i 29er kille.

Världens mest prestigefyllda ungdomstävling i segling är Ungdoms-VM eller Youth Sailing World Championships och det genomförs i år i Sanya, China 9-16 december.
Ungdoms-VM är öppen för seglare under 19 år och seglas i nio olika klasser där Sverige skickar representanter i Laser Radial tjej och kille och 29er tjej och kille.

Laser Radial är först ut med det första kvalet i under SM i Kalmar i helgen 26-27/8 och kval nummer två i Marstrand 2-3/9. 29er klassen har kval ett i Kullavik 16-17/9 och det andra på GKSS 30/9-1/10.

I år har poängräkningssystemet förenklats så att deltagarna i kvalserien lättare ska kunna se hur de ligger till. På UVM-kvalen har inte U19 seglarna ett eget fleet utan seglar i Laser Radial respektive 29er fleetet. I det nya systemet behåller U19 seglarna sin poäng i fältet, istället för som tidigare, där U19 killarna och U19 tjejerna plockades ut i varje delsegling. Totalpoängen i de två kvalen för U19 seglarna läggs ihop och blir slutresultatet för kvalserien. Borträknade delseglingar är de som står i varje kvaltävlings seglingsföreskrift.
- Vi har fått synpunkter från coacher och seglare att de vill enklare kunna se hur man ligger till under kvalserien och vi har lyssnat på det. Vi har tidigare haft detta system och väljer nu gå tillbaka till det, säger Marit Söderström Nord, junioransvarig på Svenska Seglarförbundet och ansvarig för uttagningen till Ungdoms-VM.

Läs mer om kvalen och poängberäkningen här.

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer