Hoppa till sidans innehåll

EM-silver i 29er till Nordenram/Pantzare

28 AUG 2017 11:06
Kasper Nordenram, LJS och Axel Pantzare SHBS tog EM-silver i 29er i franska Quiberon efter en mycket stark avslutning. - Efter en otroligt intensiv och jämn finalserie lyckades vi uppnå vårt stora mål och ta medalj, säger Axel Pantzare.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2017 11:47

Foto: Robert Hajduk
Finaldagarna på 29er EM blev en rafflande duell med höga poäng där italienarna Frederico Zapiccoli och Leonardo Chiste drog längsta strået och vann några poäng före Kasper Nordenram och Axel Pantzare. Vädret gav något lättare vindar än i kvalet, med skiftande förhållanden i tryck och riktning. I det 179 båtar starka fältet var det 50 båtar som gjorde upp om medaljerna i guldfleet. Racen var betydligt tätare där små misstag kostade många poäng, något som Oscar Engström och Hugo Westberg fick erfara efter en gulflagg i första finalracet där de tappade från 11 till 29 under sista halvvinden in mot mål. Oscar och Hugo som låg tvåa efter kvalet slutade på en åttonde plats.

Kasper och Axel behöll lugnet i det luriga vädret och hade en relativt jämn serie i finalen vilket lönade sig. 
-Vi siktade på att komma iväg i alla starter och sen lita på vår båtfart.  Vi har seglat länge tillsammans och detta var vår sista regatta tillsammans för i år så det var kul att kunna leverera en medalj som avslutning på en lång satsning, sammanfattar Kasper Nordenram

Detta är Sveriges första internationella medalj i 29er sedan 2014 då Adrian Salamon tillsammans med Julius Hallström tog EM guld i Tyskland. 

-Roligt med en svensk medalj och att två besättningar håller så hög klass. Nu väntar Ungdoms-VM kval och träning för våra svenska båtar, som börjar direkt efter hemfärd, säger SSF:s klasstränare i 29er Charlie Ekberg Enlund som hoppade in som gast till Ronja Lundberg under 29er EM.

Svenska placeringar EM 29er:

2.Kasper Nordenram LJS/Axel Pantzare SHBS
8. Oscar Engström/Hugo Westberg LESS
23. Ronja Lundberg GKSS/Charlie Ekberg Enlund KSSS
60. Linus Lindquist TÄBK/Carl-Johan Leukfeld KSSS
142: Elin Sevedag GKSS/Caroline Pettersson Hjuviks BK

Resultat EM 29er

Webbplats 29er EM

Skribent: Charlie Ekberg Enlund

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer