Hoppa till sidans innehåll

Dags att söka Riksidrottsgymnasiet

01 OKT 2017 07:05
Många av våra mest framgångsrika seglare har gått på Riksidrottsgymnasiet i segling. Vill du som är född 2002 kombinera elitsegling med gymnasiestudier nästa höst är det dags att söka nu.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2017 12:16

Bild: Hanna Jonsson Hjuviks BK, Teknik åk 3 Riksidrottsgymnasiet i Lerums. Foto Daniel Stenholm.

Våra två Riksidrottsgymnasier i Lerum och Motala rekryterar elever från hela landet och målet är att eleverna ska nå internationell elit. På ett RIG får du möjlighet att satsa på segling utan att kompromissa bort dina gymnasiestudier. Samtidigt som du studerar på en vanlig gymnasielinje med din skolklass har du möjlighet att träna med killar och tjejer från hela landet som också vill utvecklas till elitseglare och älskar segling lika mycket som du.

Träningen leds av professionella tränare. Du får de bästa förutsättningarna för att nå fina resultat, både inom segling och i dina gymnasieämnen. Av våra åtta seglare som var med på OS och Paralympics i Rio 2016 har sju gått eller går på riksidrottsgymnasium: Josefin Olsson Laser Radial och Hanna Klinga 49er FX i Motala, Lisa Ericsson 49er FX, Anton Dahlberg 470, Fredrik Bergström 470 gick i Lerum och Fia Fjelddahl, Parasegling 2,4mR är elev i Lerum samt Jesper Ståhlheim Laser gick i Ängelholm (finns inte kvar). Ta chansen du också!

Nu är ansökan öppen och sista ansökningsdag är 1 december.
Läs mer på vår webb under juniorsegling.
Läs mer i RIG foldern.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer