Hoppa till sidans innehåll

Junior Camp ger inspiration för framtiden

22 MAJ 2017 11:28
I höst är det dags igen för Junior Camp, ett läger för juniorer i gymnasieåldern som vill fortsätta att utvecklas som kappseglare.
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2017 22:06

Bild: Nytt för i år är att testa på katamaranen Spitfire. Foto: Niklas Lundberg 

För att fånga upp seglare i gymnasieåldrarna som inte går på Riksidrottsgymnasiet arrangerar Svenska Seglarförbundet ett årligt helgläger, Junior Camp. I år genomförs det på Bosön och Karin Knigge (fd Almquist) leder ett program med föreläsningar, förebilder och praktiska övningar.  Målet är att deltagarna ska få inspiration och kunskap för att driva och planera sin fortsatta seglingsutveckling men samtidigt umgås och ha kul med andra juniorseglare som älskar segling.

Junior Camp genomförs 21-22 oktober. I år är temat samarbete och deltagarna får möjlighet att testa Spitfirekatamaraner genom ett samarabete med Lidingö Jolleseglare, Kvarnvikens BK och Stockholms Kappseglingsklubb.

Senast på Junior Camp var det 26 seglare från 17 olika klubbar. I år hoppas Svenska Seglarförbundet på att ännu fler vill vara med.
- Det blir garanterat en spännande helg så boka in datumet redan nu. Segling är en idrott som man kan hålla på med hela livet och vi vill att dagarna på Bosön inspirerar fler ungdomar att fortsätta träna, tävla och utvecklas vidare i nya klasser och nya former av segling, säger Marit Söderström Nord, junioransvarig på Svenska Seglarförbundet.

Du hittar mer information och anmälan på svensksegling.se/juniorsegling. Sista anmälningsdag är 20 september men anmäl dig redan nu för att säkra en plats. 

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info