Hoppa till sidans innehåll

Båstad hakar på hälsotrenden

27 JUN 2016 11:06
Hälsotrenden fortsätter att dra utövare till event och nu är det dags för Båstad att haka på och bjuder in till en utmaning som passar hela familjen. Deltagarna kan välja mellan disciplinerna kajak, vindsurfing, stand up paddle och swimrun.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2016 11:02

The Riviera Race är ett nytt inslag under Seglarveckan i Båstad. Motionsloppet arrangeras av Sailing Båstad i samarbete med Båstad/Bjäre Kajaksällskap, Kiteskolan Båstad och Windsurfing Skåne.

– Riviera Race är ett nytt motionslopp för hela familjen. Det kommer att bli en härlig utmaning och en minnesvärd upplevelse att paddla, surfa, simma eller springa längs Båstads vackra kust. Vi anordnade en provdag i mitten av juni för att testa banorna och nu räknar vi ner till den 6 augusti, säger Pekko Svensson, projektledare för Seglarveckan.

Start och målgång för samtliga lopp sker på stranden i centrala Båstad. Havsbanan för kajak, stand up paddle (SUP) och vindsurfing sträcker sig längs den vackra kusten ut mot Hovs hallar. På vägen kommer det att finnas vätskekontroller och säkerhetsbåtar. Flytväst är obligatoriskt.

Hälsotrenden

En av framtidens största utmaningar är folkhälsan i världen. Det allmänna
välbefinnandet hotas av att faktiska sjukdomar orsakade av vår livsstil ökar. Stress,
sömnbrist och övervikt är några av de utmaningar som vi redan ser och som påverkar samhället och individen. Orsaken bakom är bland annat en förändrad arbetsmarknad, ökade sociala klyftor och en åldrande befolkning.

Välfärdssystemen kommer att ha svårt att ta hand om de nya utmaningarna och kraven på att individen ska ta ansvar för sin egen hälsa ökar. Samtidigt ökar även viljan och intresset för den egna hälsan och det egna välmåendet. Tanken på vår hälsa genomsyrar allt vad vi gör i livet och det finns inga tecken på att utvecklingen skulle ändras.

Den holistiska hälsan ger framtidens idrottsrörelse stora möjligheter genom det ökade intresset för att ta hand om sig själv och utveckla sin fysiska och mentala hälsa. Samtidigt innebär perspektivet en förskjutning i de aktivas fokus från tävling till välmående.

Holistisk hälsa – Innebörd och exempel

Naturlighet och enkelhet
Som en reaktion på den ständiga uppkopplingen, den digitala världen och den
teknologiska utvecklingen finns även en stark trend inom hälsa att gå tillbaka till det som upplevs som mer naturligt och enkelt. l mat liksom i träning – exempelvis löpning, crossfit eller i aktiviteter där man tränar enbart med sin egen kropp.

Egen kontroll i fokus
Ansvaret för vård och omsorg ligger allt mer på individen och möjligheterna ökar att självständigt kunna hålla reda på sin egen hälsa och utvecklingen av denna. Allt fler appar och produkter finns som gör det möjligt att följa sig själv. Getario är ett av alla de armband som idag finns, och som kommer fortsätta att utvecklas, som mäter din sömn, din puls, ditt blodtryck etc.

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info