Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsvänlig klubb


För klubbar som satsar på ungdomar

Syfte
Projektet "Ungdomsvänliga klubben" är ett klubbutvecklingsprojekt vars syfte är att stödja de klubbar som verkligen vill satsa på sina ungdomar i steget fr om seglarskolan och uppåt.
Att vara den ungdomsvänlig klubb betyder att klubben satsar livskraftig på ungdomar upp t om 25 års ålder.

I gengäld SSF med olika förutsättningar för att göra seglingen enklare och roligare. Allt med en strävan att skapa förbättrad tillgänglighet och ungdomsvänlig seglingsidrott.

Följande klubbar deltar i projektet pr 2013.01.15

Vad menas med Ungdomsvänlig klubb?
Det som kännetecknar en Ungdomsvänlig klubb är att det finns en ungdoms-eller junioravdelning med representation i klubbens styrelse. Klubben utarbetar målsättningar och handlingsplaner för sin ungdomsverksamhet i såväl långa som korta tidsperioder där ungdomarna är delaktiga i utformningen.
Allt för att ungdomarna skall känna sig delaktiga få en god inblick i föreningslivets förutsättningar.

Stöd från Svenska Seglarförbundet
En förutsättning för att ungdomarna skall kunna fortsätta segla är att det finns tillgänglighet på redskap och välutbildade instruktörer och tränare med planlagda aktiviteter såväl för kappseglings- som icke kappseglingsorienterade arrangemang. Allt för att göra träningen intressant och utvecklande.

SSF avsätter därför reurser och riktar samtliga föreningsresurser urIdrottslyftet för att stötta de klubbar som väljer att ingå i projektet Ungdomsvänlig klubb.
Detta sker genom ett nära samarbete med aktuellt distriktseglarförbund vilket ansvarar för en stor del av närområdets ledarutbildningar och kappseglingsprogram.

Som Ungdomsvänig klubb har man rätt att utnyttja SSFs informationskanaler och projektets symbol i sin marknadsföring.

Utveckling tillsammans med andra klubbar
Erfarenhetsutbyte och att få ta del av goda exempel sker genom att SSF årligen inbjuder ledarna i de Ungdomsvänliga klubbarna till "Träffen" som stimulerar arbetet med segelsportens framtidsfrågor. 
För att ingå i projektet är det därför en förutsättning att klubben varje år deltar med någon eller några ledare.

Krav och motkrav
Att vara en Ungdomsvänlig klubb är ett ständigt pågående arbete och i samband med den årliga Träffen korrigeras förutsättningarna succesivt från år till år.
För att begreppet "Ungdomsvänlig klubb" skall ha något kvalitetsvärde är villkoren högt ställda. UVK-villkor

Ansökan
Då en klubb vill anmäla sig att ingå i klubbutvecklingsprojektet skall den ansöka hos Svenska Seglarförbundet. Ansökningsblankett
Även om en klubb inte uppfyller alla kraven direkt kommer SSF eller aktuellt distriktseglarförbund att hjälpa klubben med detta.

Information
Information kommer fortlöpande att ges på SSFs hemsida såväl under "Nyheter" som "Avd för klubbar" och "Utbildning".
Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta Anders Larzon tel  0701-808558 eller på mail This is a mailto link

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:55

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer