Hoppa till sidans innehåll

Klubbutveckling med Sailcoacher


Sverige har en stark seglingstradition, vi har ett stort flöde av unga talanger som måste motiveras och stöttas för att de ska fortsätta med segling och inte lockas till andra idrotter.  Om vi även fortsättningsvis ska kunna behålla vår position som en framgångsrik seglingsnation måste vi hitta nya vägar för att stötta och utveckla seglarna i deras dagliga miljöer.

Att motivera, engagera, stötta och hjälpa klubbar som verkligen vill utveckla sina verksamheter för såväl barn, ungdomar som vuxna kräver ledarengagemang som inte alltid är lätt att finna bara genom de ideella leden, det krävs också professionellt stöd. 
Regionala sailcoacher är en väg för att ge detta stöd till klubbarna och dess ledare.
Målet är att det ska finnas minst en regional sailcoach i varje region. Tanken är att de i samarbete med Svenska Seglarförbundet och distriktseglarförbunden var för sig men i ett regionalt samarbete ska stötta klubbarna i deras utvecklingsarbete. 
 
SSF:s Klubbutvecklingsprojekt
Behovet av att få igång en väl fungerande service till regionernas klubbar vad det gäller utbildning av ledare, träningsverksamhet, seglarskolor, uppföljning och tävlingsplanering har ökat. Och det krävs större resurser än tidigare för att kunna genomföra dessa aktiviteter. 
Det gör att ett samarbete inom regionerna är en förutsättning. Här kommer Sailcoachen in och samordnar, planerar och genomför aktuella utbildningar och därefter hjälper klubbledarna med genomförandet av verksamheterna ute i respektive klubb.
Det kan vara till stor hjälp att någon utifrån kommer in och granskar verksamheten med friska ögon. Har klubben sett över sin ledarförsörjning, finns det tillräckligt många kvalificerade tränare, seglings-och tävlingsledare och domare i klubben eller behövs det utbildning?
Sailcoachen utarbetar ett program utifrån klubbens behov och förutsättningar och innan klubben beviljas medel för "sitt" projekt skall en avsiktsförklaring från klubben undertecknas. Denna avsiktsförklaring finner du längre ner på sidan.
Det är viktigt att påpeka att sailcoachen inte på något sätt ersätter eller konkurrerar med klubbens tränare eller funktionärer, utan de är en resurs som står till förfogande för klubbens ledare.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:55

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer