Hoppa till sidans innehåll

Vi söker en Distriktstränare

27 MAR 2019 22:13
Hej tränare,Stockholms Seglarförbund planerar att rekrytera en distriktstränare, och vi hoppas att ni erfarna Optimisttränare är intresserade av att söka.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2019 22:13

Distriktstränaren skall i första hand fokusera på Optimist seglare på Grön, Blå och eventuellt Röd nivå. Distriktstränaren skall uppmuntra barnen att börja kappsegla bland annat Stockholms Cup och även att ta nästa steg och byta till Opti Blå nivån eller börja segla Regionskval. Distriktstränaren finns på plats på Stockholms Cuper och Regionkval och välkomnar seglarna, kör extra genomgång för Opti Blå barnen och finns med ute på vattnet. Vissa klubbar har kanske inte möjlighet att skicka en egen coach, så det är viktigt att Distriktstränaren hjälper dessa barn men även andra barn att känna sig trygga och välkomna.

Vi ser framför oss att uppdraget innebär coaching på årets sex Stockholms Cuper samt vid Regionkval, med fokus på Optimist. Vi ser även att Distriktstränaren arrangerar 2-3 regionträningsdagar eller helger. Distriktstränaren bör på kvällar vid behov besöka distriktets klubbar och coacha de lokala tränarna. Vi ser även gärna att Distriktstränaren bygger upp ett tränarnätverk i Distriktet, tex kallar till någon eller några träffar (utbildning, möte eller sociala aktiviteter) med tränarna som jobbar ute på distriktets klubbar.

 Om ni är intresserade så skriv ihop ett kort brev varför ni kan passa för uppdraget, inkl kortfattat om er tränar- och kappseglingserfarenhet. Skicka det till Martin Wigforss eller Anders Wennberg på This is a mailto link eller This is a mailto link. Vi kan också svara på frågor per mail eller Messenger.

 

Styrelsen genom

Martin Wigforss och Anders Wennberg

Skribent: Anders Wennberg
Epost: This is a mailto link


SOCIALA MEDIER

facebook logo      instagram logo


SAMARBETSPARTNERS 

seapax logga liten

 

Gill

 liros logo

Suzuki KGK Motor

 

search logo

 

whtmr

 

Surfspot

 

Postadress:
Stockholms Seglarförbund
c/o Svenska Seglarförbundet, Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info