Hoppa till sidans innehåll

Utmärkelser 2016


Ljungman-priset - Max Salminen, Finnjolle

Efter en guldmedalj vid OS i London gjordes en ny satsning på OS i Rio med ett pallplats som mål. Max drog igång en långsiktig och mycket ambitiös satsning och kvalificerade sig i hård svensk och internationell konkurrens till OS i Finnjolle.

Efter en lång och ytterst utmanade regatta, som startade skakigt, hade han medaljvittring de avslutande dagarna. Utifrån sina erfarenheter och förberedelser satsade Max allt, vilket gjorde att han seglade hem en mycket respektabel sjätteplats. Redan nu har han en plan mot OS 2020, vilket borde inspirera alla.

Vi anser att Max har varit och är en förebild och borde uppmärksammas ännu mer inom skånsk segling. Max har gjort som många unga skånska seglare fortfarande gör idag, seglat året runt oavsett väder i skånsk nollgradig vinter. Han är en förebild för dagens unga seglare som kämpar mot kyla och väta för att utvecklas i sin sport.

Max har gått den långa banan från Optimisten via Laser, Starbåt mm och har visat att det med en långsiktig plan, hård och målmedveten träning både på land och i båten så når man toppresultat. Seglingen är en svår sport och ibland går det inte helt enligt plan, men de stora vinnarna är de som trots detta drar lärdom och fortsätter utvecklas och fortsätter med sporten och ser seglandet som del av den personliga utvecklingen.

Eller som Max själv skrev på sin Facebooksida; “It is fairer to listen to the string that broke than to never strain a bow”. 

Bästa  Prestation - Team Edman, H Båt

Få besättningar inom skånsk segling kan få ihop så mycket rutin och ständigt presterat toppresultat som Team Edman. Att år efter år prestera toppresultat i den supertighta och prestigefyllda H-båtsklassen är en bragd i sig, och i år tog besättningen ytterligare ett steg uppåt på resultatlistorna med ett VM guld i Helsingfors.

Med deras stora talang, enorma rutin och ödmjukhet är de stora förebilder för Skånsk segling. Att de därtill seglar med en mixad besättning, och på flera regattor har yngre seglare ombord, är något som fler besättningar borde anamma.  Vi anser därmed att de är mer än väl förtjänta av utnämningen för Bästa Prestation år 2016. 

Uppdaterad: 14 DEC 2016 09:56 Skribent: Oscar Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Seglarförbund
RF-SISU Skåne, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0727014384
E-post: This is a mailto link

Se all info