Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola för vuxna i Karlshamn

09 APR 2018 18:17
Karlshamns Segelsällskap anordnar återigen en seglarskola för vuxna.
  • Skapad: 09 APR 2018 18:17

Karlshamns Segelsällskap anordnar återigen sin mycket uppskattade seglarskola för vuxna nybörjare. Kursen, som arrangeras över ett veckoslut, blandar en del teori med massor av segling och en hel del skratt. 

Erfarna instruktörer lär ut grunderna i seglingens värld. 

Du lär dig styra båten, få båten att segla dit du vill och hur du genomför grundläggande manövrar. Du behöver inga förkunskaper utan instruktörerna anpassar de praktiska övningarna efter deltagarna så att det skall passa alla. 

Målsättningen är att du efter kursen skall känna dig trygg i en segelbåt och kunna ta dig ut på havet säkert på egen hand. 

Kursen startar på kvällen den 29 juni med en upptakt, lite mingel för att lära känna varandra, teorigenomgång samt tips om klädsel. 

Lördag och söndag startar med en kort genomgång av dagens aktiviteter och en repetition av föregående dag. Efter ett första seglingspass samlas deltagarna i land för en välbehövlig och välsmakande lunch som serveras i klubbstugan. Efter lunch blir det ytterligare ett givande seglingspass. 

Avgiften är 1 950:- per deltagare för hela kursen. I avgiften ingår kursen, tillgång till båtar och instruktörer, utbildningsmaterial, frukost, lunch och medlemskap i Karlshamns Segelsällskap. Som medlem har du sedan möjlighet att låna klubbens båtar så att du kan fortsätta träna på egen hand även om du inte själv har någon båt ännu. Det finns flytvästar i de flesta storlekar men kläder för seglingen ordnar ni själva.

Skribent: Lennart Johansson-Ax
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Blekinge Seglarförbund
Ulf Karlsson, Orredalsvägen 21
373 32 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Framsida2-01