Hoppa till sidans innehåll

Nya beslut under extra seglardag

23 NOV 2015 16:58
Igår beslutade den extrainsatta seglardagen att godkänna de två propositionerna gällande framtida stödorganisation och ny avgiftsstruktur för SSF. Båda propositionerna går att läsa på SSF:s hemsida under fliken extra seglardag. Kort innebär det att det kommer införas en differentiering i hur mycket olika medlemmar betalar till förbundet beroende om de är aktiva seglare eller inte. Det kommer också innebära att några klubbkonsulenter anställs för att ge klubbarna i Sverige ett jämn likt stöd över hela landet.
  • Skapad: 23 NOV 2015 16:58

Förändringarna ska leda till ett aktivare seglarsverige för såväl semesterseglaren som kappseglaren. SSF är övertygade att de är på rätt väg i utvecklingen av svensksegling och har en stark drivkraft för att lyckas. Förändringar är för det mesta nödvändigt för att utvecklas och komma framåt. Därför behöver även Blekinge fundera på var vi vill med seglingen i vårt distrikt. Ska vi hänga med i utvecklingen måste vi också vara beredda på att det kommer ske förändringar. Det kommer till en början handla om ökade medlemsavgifter, då klubbkonsulenten delvis ska finansieras av distriktet.

Med denna kort sammanfattade informationen hoppas vi i distriktet väcka nyfikenheten hos er i klubbarna för framtiden. Vi vill ha en ökad dialog kring hur er verksamhet fungerar och vad ni har för målsättning med er verksamhet. Det är årsmöte på torsdag den 26/11 kl 19,00 i Karlshamns klubbstuga. Vi ser fram emot att redan då börja en dialog med er i klubbarna för att höra era åsikter. Fredrik Norén från SSF:s styrelse kommer att vara på plats för att svara på frågor och funderingar tillsammans med Blekinges distriktsstyrelse.

Länk till Dokumenten gällande propositionerna på ssf:s hemsida

https://www.svensksegling.se/SvenskaSeglarforbundet/ExtraSeglardag2015/  

Skribent: Marcus Borg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Blekinge Seglarförbund
Ulf Karlsson, Orredalsvägen 21
373 32 Nättraby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Framsida2-01