Hoppa till sidans innehåll

Bilda förening


Inget kan vara lämpligare än att bilda en sportdykarförening, om man är några stycken som har samma intresse. Det är enkelt att registrera en förening, om du tar del av informationen nedan.

I korthet går en registrering till på följande sätt:
Efter det att ni bildat föreningen och antagit stadgar, fyller ni i blanketten Inträdesansökan. Sänd därefter in blanketten tillsammans med kopia på av er antagna stadgar, kopia på meddelande från skattemyndigheten med organisationsnumret för ideell förening och föreningsprotokoll där det framgår att ni antagit bifogade stadgar samt beslutat att söka medlemskap i Svenska Sportdykarförbundet.

Vi går igenom er ansökan och stadgarna samt gör en namnkontroll hos RF. Er ansökan behandlas av SSDF:s verkställande utskott. Därefter får ni information om hur ni registrerar era medlemmar samt uppgifter om medlems- och föreningsavgifter. Observera att mindre än fem personer inte kan bilda och registrera en förening!

När föreningen är registrerad hos SSDF och RF får ni tillgång till Idrott Online, som är kostnadsfri och tillhandahålls av RF.

Blanketter/dokument att ladda ner och läsa/fylla i:

Att bilda förening
Normalstadgar för idrottsförening
SSDF:s stadgar
Ansökan organisationsnummer för ideell förening
Broschyr organisationsnummer för ideell förening
Skatteregler för ideell förening

Ansök om inträde här

Uppdaterad: 2017-09-06 13:07
Skribent: Kansliet


 

Webshop_knapp_2014-12-16

Sportdykarinstruktör

 

dykarna140px

Postadress:
Svenska Sportdykarförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996515
E-post: This is a mailto link

Se all info