Hoppa till innehåll

I årets upplaga av ÅF Offshore Race, före detta Gotland Runt, kommer de stora och klassiska båtarna att segla den nya sträckan från Stockholm.

FOTO: Oskar Kihlborg

Gotland Runt flyttar starten till Stockholm

20110223

En av våra populäraste havskappseglingar, Gotland Runt, flyttar starten från Sandhamn till Stockholm. Tiotusentals stockholmare kommer att kunna följa starten den 6 juli 2011 och sedan årligen framöver.

Gotland Runt har bytt namn till ÅF Offshore Race och kommer från och med i år att bestå av två deletapper.
Den första startar i centrala Stockholm och har Sandhamn som mål. Den andra etappen går från Sandhamn runt Gotland och tillbaka.

– KSSS vision är att vara ledande inom seglingssporten. Detta innebär för oss att vi hela tiden ska utveckla våra evenemang så att de är sportsligt och kommersiellt intressanta, säger Jacob Wallenberg, ordförande för KSSS, som arrangerar tävlingen.
– Genom att flytta starten till centrala Stockholm uppnår vi precis detta. Starten kommer att kunna följas av tusentals åskådare på Stockholms klippor och kajer. Vi är övertygade om att detta kommer att bli en folkfest och bidra till att ytterligare höja intresset för svensk segelsport.

I årets upplaga av ÅF Offshore Race kommer de stora båtarna och de klassiska båtarna att segla den nya sträckningen. Övriga klasser startar i Sandhamn som tidigare. Från och med 2012 års upplaga av tävlingen planeras hela startfälten utgå från centrala Stockholm.

Namnbytet till ÅF Offshore Race hänger samman med att ÅF blir ny titelsponsor av tävlingen.

Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

Samarbetspartners

Allsvenskan

allsvenskan_litenlogga

Allsvenskan 2015

SRS Nationell Rankin...

SRS_logo-132

SRS Nationell Ranking 2015 

Läs Svensk Segelspor...

SWE Sailing Partners

SSP_Pantone_POS-135

Nyhetsbrev - Klubb

nyhetsbrev bild smal