Hoppa till sidans innehåll

Programpunkter


Strategi 2025
Seglarförbundet fortsätter arbetet med Strategi 2025 och visionen "Svensk Segling-Tillgänglig för alla". Här får vi en uppdatering om hur arbetet fortlöper och vad som är på gång.  


Block 1 14:45-16:15

A. Unga seglares utveckling Lokal: Stora salen 
Från juniorseglare till elitseglare, vad krävs av seglaren och hur kan klubben, tränare och föräldrar stötta på ett bra sätt? Martin Strandberg & Cecilia Jonsson.

B. Utmaningen klubb  Lokal: Terrassen 1
Under 2018 fanns det möjlighet för klubbar och klassförbund att delta i Utmaniningen. Här presenter några av klubbarna sina utmaningar. "Nystart i Sundsvall" Sundsvall-Njurunda Båtklubb, "Piratskola-Surf" Kämpinge Vattensportklubb. 

C. Media, marknadsföring och gynnsamma samarbeten Lokal: Boulevard 3 (1 tr ner)
Hur kan klubben nå ut med sin verksamhet? Vilka ska klubben kommunicera med? Vilka aktörer är bra att samarbeta med och hur gör man? 
DET, Marit Söderström Nord, Johan Sjöstrand från Attraktiva Oskarshamn & Pär Jansson Örnskörldviks SS

D. Idrott Online, Sailarena & GDPR Lokal: Terrassen 6
Uppdatering om de senaste funktionerna och information om kommande nyheter. Här går vi igenom lite tips och trix för mer tid till idrotten. Martin Klug & Åsa Blomqvist Jonsson.

E. För mätmän Lokal: Boulevard 4
Information och uppdatering för mätmän och andra seglingstekniskt intresserade. Tekniska kommittén informerar om det senaste inom området. 


Block 2 16:35-17:50

A. Under 26 Lokal: Terrassen 1
Forumet för dig som är under 26år. Här pratar vi om hur vi unga kan påverka svensk segling. Eva Forslund berättar om hur det är att sitta i styrelsen och du som ung får en direkt möjlighet att föra fram hur du tycker svensk segling kan förändras. 

B. Optimist för havet: Miljö i klubben och hållbara evenemang Workshop Lokal: Stora salen
Projektledaren berättar om det nya projektet för en seglingsarena fri från plast och håller en workshop kring hur klubben kan göra miljösmarta val i sin verksamhet. Thomas Hansson Mild 
Obs, samma workshop vid två olika tillfällen. Också Block 3

C. Bredda verksamheten med olika målgrupper Workshop  Lokal: Boulevard 3 (1 tr ner) 
Vad är inkluderande idrott och hur inkluderande är er verksamhet i klubben? En workshop kring inkludering och inspiration från verkligheten. 
Oscar Johansson, Emelie Lindström & SS Kaparen

D. Utmaningen
klassförbund Lokal: Terrassen 6
Under 2018 fanns det möjlighet för klubbar och klassförbund att delta i Utmaniningen. Här presenter några av klassförbunden sina utmaningar. 505-förbundet, Skärgårdskryssarförbundet (A22) och DragonForce65-förbundet.  


Distriktskonferens 16:35-17:50 Lokal: Boulevard 4 

Möten 18:00-19:00

Regionala möte 
1. 
Blekinge. Skåne & Småland Lokal: Boulevard 3 (1 tr ner) 
2. Gotland, Stockholm, Uppland/Gästrikland Lokal:Boulevard 1 (1 tr ner)  
3. 
Södermanland, Västmanland, Örebro, Östergötland Lokal: Nilssons hörna/restaurangen  
4. Dalarna, Mellannorrland, Norrbotten & Västerbotten Lokal: Boulevard 4  
5. Värmland/Västergötland & Västkusten Lokal: Terrassen 1

Övriga möten 
5. Allsvenska lagen & årets Allsvenska arrangörer Utvärdering av årets tävlingar och planering inför Allsvenskan 2019. Boulevard 5
6. Erfarenhetsutbyte klassförbund En möjlighet för närvarande klassförbund att dela erfarenheter med varandra. Lokal: Terrassen 6
7. Klasstränare Lokal: Boulevard 1(1 tr ner)  
 


Block 3 09:00-10:30 

A. Tränare och domare i samarbete Lokal: Stora salen
Optimistjolleförbundet och under senaste året utvecklat ett samarbete mellan några domare och tränarna i klassen. Domaren Johan Sjöstrand och klasstränaren Oscar Pantzare berättar om sina refarenheter av projektet. 

B. Nyheter utbildning Lokal: Terrassen 6
Hör mer om förändrignarna på utbildningsområdet under 2019. Vilka utbildningar är aktuella för vår nya webbutbildningsportal? Hur förändras tränare-  och instruktörsutbildningen på grön nivå? Theres Wolgast och Anders Larzon, ansvariga för utbildning på Svenska Seglarförbundet 

C. Många segel på viken Lokal: Terrassen 1
Några klubbar har ökat väldigt krafrigt i antalet aktiva. Vilka är de nycklar och strategier de har använt sig av och vilka fallgropas skulle de råda andra att undvika? Mälarhöjdens Kanotsällskap, Kvarnvikens Båtsällskap

D. Optimist för havet: Miljö i klubben och hållbara evenemang Workshop Lokal: Boulevard 3 (1 tr ner) 
Projektledaren berättar om det nya projektet för en seglingsarena fri från plast och håller en workshop kring hur klubben kan göra miljösmarta val i sin verksamhet. Thomas Hansson Mild
Obs, samma workshop vid två olika tillfällen. Också Block 2.


Block 4 11:00-12:30 

A. Utveckling av tränare och träningsverksamhet Lokal: Stora salen
Få tips och råd i hur du kan utveckla din träningsverksamhet i klubben. Hur får vi fler att välja tränaryrket? Tre av SSF:s klasstränare delar med sig av sina bästa tips inom metodik, lagbygge och kommunikation. Cecilia Jonsson och Martin Strandberg. 

B. Seglarskola Lokal: Boulevard 3 (1tr ner)
Exempel på hur man kan starta upp en seglarskola. Utvärdering av årets seglarskola. Fredrik Norén & Oscar Johansson

C. Börja segla som vuxen  Lokal: Terrassen 1
Efterfrågan på vuxenutbildning ökar för varje år. Tre klubbar berättar om sina satsningar på vuxenseglarskola med inriktning kappsegling. Lerbergets Segelsällskap, Malmö Segel Sällskap, Mälarhöjdens Kanotsällskap.

D. Olika båtar tävlar tillsammans - SRS & ORCi Lokal: Terrassen 6 
Tekniska kommittén och SRS kommittén går igenom de olika respitregelerna SRS och ORCi. Här ges tips till seglare och seglingsledare på hur och när respektive respitsystem kan användas, vilka krav som ställs på seglaren/arrangören och vilken hjälp som finns att få. SRS-handikappsystemet 2019 och i framtiden.Patrik Erlandsson & Pelle Lindell

E. Klubbadministration: Idrott Online, Sailarena & GDPR Lokal: Boulevard 4  
För att besriva vår seglingsverksamhet krävs viss administeration. Här går vi igenom lite tips och trix för mer tid till idrotten. Martin Klug & Åsa Blomqvist Jonsson.

 

Hem

Uppdaterad: 01 NOV 2018 13:33

Samarbetspartners

Annonser