Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bengt Gustavsson SSF Seglarskola i Grisslehamn

Grisslehamns seglarskola certifierad

2017-01-12 06:00
För att höja kvalitén, komma igång med gröna kappseglingskurser och få tillgång till det stöd som det innebär att vara en certifierade seglarskola har Grisslehamns Motor- och Segelsällskap (GMSS) valt att gå med i Svenska Seglarförbundet.
  • Uppdaterad: 2017-01-12 06:00

Grisslehamns MSS seglarskola har funnits i över 30 år och förra året utbildade de knappt 90 personer. De erbjuder såväl barn, ungdomar som vuxna grund- och fortsättningskurser under sommaren. Nytt för 2017 års säsong är dels att de numer är en godkänd SSF Seglarskola och dels att de kommer erbjuda Grön Kappseglingskurs. Målet är att få lära hela 134 glada mer om segling i sommar. Redan i januari öppnades möjligheten att anmäla sig till deras kurser.

- Jag hälsade på klubben i somras och de har ett kanonläge för sin seglarskola och en stark vilja att fortsätta utvecklas. Det var både roligt och inspirerande att träffa dem. Säger Theres Wolgast ansvarig för SSF Seglarskola på Svenska Seglarförbundet.

Grisslehamns MSS är ett gott exempel på en tillgänglig SSF Seglarskola. Tillgänglig för att deltagarna inte behöver äga båt för att vara med. Klubben äger nämligen själv de båtar som används i seglarskolan och där finns både enmans- och flermansjollar. Tillgänglig också för att de erbjuder kurser för såväl ung somgammal oavsett om du är nybörjare vill lära dig att tävla i segling. 

Om SSF Seglarskola
Varje år utbildas cirka 10 000 barn, ungdomar och vuxna på en av Svenska Seglarförbundets (SSF) Seglarskolor som bedrivs av 123 segelklubbar runt om i landet. Kursinnehåll och båt anpassas till kursdeltagarnas förutsättningar och tidigare erfarenhet.

Med SSF Seglarskola får du en kvalitetssäkrad kursplan, kunniga och inspirerande ledare och en utbildningsgaranti. Och äventyr och minnen för livet, förstås.

Läs mer om SSF Seglarskola på seglarskola.se.
Läs mer om Grisslehamns MSS på gmss.nu

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • wwl_logo_pms-132
  • VCC_Ironmark_Print_CMYK_90px
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info