Hoppa till innehåll

Nyheter

2015-02-04

 

Du hittar senaste nytt samt kan köpa ditt medlemskap hos Svenska Kiteförbundet via vår nya hemsida! Följ oss gärna också på vår facebook

 

Denna sida är endast en samlingssida med övrig information om Svenska Kiteförbundet då förbundet är ett klassförbund inom Svenska Seglarförbundet.

 

Good winds!

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

2014-06-12

Svenska Kiteförbundet lanserar nu ett medlemskap för kitesurfare samt snökitare i Sverige. Stötta utvecklingen av Svensk kitesurfing och snökiting genom att surfa in på vår nya hemsida och köp den idag! 

 

Som del av Svenska Kiteförbundets mål att förena svenska kitesurfare och snowkitare erbjuder vi ett medlemskap i förbundet. 
Som medlem får du: 

 

 • Olycksfallsförsäkring
  Som medlem i SvKF får man del av Folksams Idrottsförsäkring. Utdrag ur försäkringsvillkoren:

  Med olycksfallsskada menas en kroppsskada som den försäkrade drabbas av genom en oförutsedd plötslig yttre händelse. Psykiska besvär betraktas inte som kroppsskada. 

Försäkringen gäller för den aktivitet/idrott som förening- en anger i ansökan och för resor till och från aktivi- tet/idrott. Försäkringen gäller även under tävling/träning på annan ort/utomlands. Vid utlandsresa gäller försäkringen i högst 45 dagar.

 • Bidra till Håll Sverige Rent.
  10 kr av medlemsavgiften går till stiftelsen Håll Sverige Rent som bland annat driver kampanjen Var rädd om din arena som syftar till att sprida kunskap om allemansrätten.

Dessutom som medlem stöttar man SvKF i sitt arbete att skapa förutsättningar till:

 • Tävlingsevenemang runt om i Sverige. För närvarande en freestyletour med två deltävlingar samt ett course racing-mästerskap
 • Skapa kontakter och föra dialog med nationella och internationella organ inom kitesurfing och snökiting
 • Att stötta aktiva utövare vid dialog mot privatpersoner, kommun samt privata företag ang. rätt att utföra sin kitesurfing/snowkiting
 •  Främja kompetensutveckling genom att stödja utbildningar inom kitesurfing och snowkiting, genom domarutbildningar etc.

Medlemskapet gäller ett år från registrering. Medlemskapet ska förnyas varje år och påminnelse kommer skickas ut till registrerad epostadress i samband med att det är dags att förnya.

 

2014-04-24

Stolt presenterar Svenska Kiteförbundet i samarbete med Borstahusens segelsällskap:

Sweden Kite - Course Racing Championship 2014 - 

 

Älskar du Course Racing ? Boka då in 30/7-1/8 idag!

För mer information läs härGood winds!

 

-----

 

2014-03-14

 

Vi är stolta att annonsera att arrangörerna samt datumen för

Sweden Kite - Freestyle Tour 2014 - är klara!

 

Boka in 24-25e Maj samt 6-7e September i din kitekalender idag

 

Vi kommer vara där vinden är dessa datum!

- Lomma  - Kite.se

- Varberg - Kite.nu 

- Dalarö - Stockholm Kiteboardcenter

- Gotland - Gotland Surfcenter

 

Läs mer om Sweden Kite - Freestyle Tour 2014 -  här:

  

Vi ses på stranden!

 

Good winds

 

 

 

 

 

2014-02-08

Snökitesäsongen är i fullgång på våra svenska fjäll. Trots det kommer här information om stora händelser inför den svenska kitesurfingsäsongen 2014. Året kommer präglas av evenemang där kitesurfare runt om i Sverige kan samlas för att umgås samt ta del av tävlingar inom Freestyle och Course Racing. 2014 kommer minst sagt vara ett händelserikt och aktivitetsfyllt år. Nedan lanseras de huvudaktiviteter som förbundet kommer arbetar med under 2014.

 

 

Svenska Kitesurfingförbundet byter namn till Svenska Kiteförbundet (SvKF). Detta beslut är taget för att tydligare förmedla att vi är ett förbund av kitesurfare/snowkitare för kitesurfare/snowkitare. Vi tackar Sara Stenman, vinnare av designtävlingen för att skapa SvKFs officiella logga. Tack alla som skickade in bidrag. Med nytt namn flyttar vi på Facebook. Följ oss på vår nya FB sida idag för senaste nyheter: https://www.facebook.com/kiteforbundet

 

Nya tävlingsupplägg 2014:

 

Sweden Kite - Freestyle Tour 2014 -

Under 2014 lanseras ett nytt upplägg för en serie av freestyletävlingar. Läs mer här!

 

-SvKF söker värdarrangörer till deltävlingarna! Ansök här idag!

Sista datum att ansöka till värdarrangör för SKFT’14: 7e Mars 2014. Officiella värdarrangörer för SKFT’14 publiceras 15:e Mars 2014

-Vill du tävla? Anmäl och säkra din plats här:

-Vill ditt företag synas i tävlingarna ? Maila ert intresse till:kiteforbundet@gmail.com

 

Sweden Kite - Course Racing -Championship 2014

En tävling för dedikerade course racingtaggade. Under 2014 kommer ett riksmästerskap arrangeras av Borstahusens segelsällskap (BOSS) under Nordic Week, där SvKF kommer agera som partner.Läs mer här!

 

-Vill du tävla? Anmäl och säkra din plats här!

-Vill ditt företag synas i tävlingarna ? Maila ert intresse till: kiteforbundet@gmail.com

 

 

Övrigt:

 

Olycksfallsförsäkring - Medlemmar i SvKF kan framöver erbjudas en skräddarsydd försäkring för dig och din utrustning. Mer information kommer löpande under 2014.

 

Vi på svenska kiteförbundet tror att kitesurfingsäsongen 2014 kommer bli den bästa hittills. Var med och driv Svensk kitesurfing framåt!

 

Är det något du vill att SvKF ska arbeta med? Kontakta oss gärna via vårt mail : kiteforbundet@gmail.com

Läs gärna mer om oss på vår hemsida.

 

Vi ses på stranden!

 

Good winds

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Svenska Kitesurfingförbundet är stolt partner av och stöttar kampanjen "Var rädd om din arena" som drivs av Håll Sverige Rent.

Genom att stödja kampanjen och värna om allemansrätten vill vi på Svenska Kitesurfingförbundet nå målet att göra kitesurfing samt snowkiting tillgängligt för Svenska utövare. Gör som Simon Jaktlund, surfprofilen Markus Boman och övriga talespersoner för kampanjen "Var rädd om din arena" och skriv på allemansrättens Code of conduct du också, http://www.hsr.se/startsidan/allemansrattens-code-conduct

Många markägare har problem med nedskräpning och slitage på sina marker. När allt fler använder naturen som sin arena är det oerhört viktigt att alla tar sitt ansvar och respekterar allemansrätten, som är en förutsättning för ett fritt friluftsliv, http://www.hsr.se/startsidan

"Att snowkita vart som helst i fjällen är ingen självklarhet" Simon Jaktlund, snowkiteprofil och talesperson till kampanjen allemansrättens Code of conduct.

Värna om din arena


Svenska Kitesurfingförbundet vill aktivt arbeta för en hållbarutveckling och därför stötta kampanjen för att sprida information till aktiva utövare. Detta för att belysa era rättigheter samt skyldigheter då ni nyttjar Svenska vatten och natur, vår arena.

Allemansrätten gör det möjligt att vi får ha tillgång till vår arena, våra Svenska stränder och fjäll. Svenska Kitesurfingförbundet uppmanar alla som utövar kitesurfing och snowkiting i Sverige att ta del av samt skriva under allemansrättens Code of conduct, http://www.hsr.se/startsidan/allemansrattens-code-conduct

Good Winds
Mathias Bergmark
Sekreterare SKSF

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

KITE JAM www.kitejam.se genomfördes under värmande septembervindar i Skåne till helgen! SKSF är glada att kunna presentera resultaten från ett lyckat event. 

Resultat - KITE JAM 28-29 September 2013, Lomma/Falsterbo.

 
BIG AIR (Best trick) – Herrar 
1. Anton Lilljegren – Back mobe
2. Mike Blomvall - KGB
3.Carl Bengtsson – Slim chance

BIG AIR – Damer
1. Sara Johansson
2. Sandra Davidsson

Course Race - inställd pga av otillräckliga förutsättningar

Freestyle -  inställd pga av otillräckliga förutsättningar

Grattis till alla vinnarna samt tack till alla åkare och åskådare som gjorde eventet till en riktig succé samt fin avslutning på säsongen. Stort tack till arrangören www.kite.se ihop med alla övriga sponsorer för väl genomförda evenemang och tävlingar. Ett varmt tack till www.Habolocals.se som arrangerade en fin final under helgens bankett med prisutdelningen i deras filmtävling Conquer the coast 2013.

Good winds

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vi på Svenska Kitesurfingförbundet (SKSF) är stolta att informera att vi kommer agera som partner för kommande tävlingen KiteJam som arrangeras av Kite.se, 28-29e September i Lomma.  

 

Det kommer bli tävlingar inom Freestyle, race samt Big Air. För mer information, för dig som besökare eller tävlande, gå in på KiteJam.se 

 

kitejam

 

SKSF kommer finnas där under dagarna och leda domarteamet. Eventet kommer att följa, så långt det är möjligt, internationella tävlingsregler från International Kiteboarding Association (IKA) och med detta vill SKSF ihop med tävlingsarrangören Kite.se höja kvalitén samt säkerheten på tävlingar.

 

På SKSF vill vi gärna veta vad du vill att vi ska arbeta med i framtiden. Ta 5 minuter av din dag och svara på följande enkät.

 

Gilla SKSF på Facebook

 

Hoppas vi ses på stranden!

 

Good winds

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

SKSF finns nu på Facebook! Följ oss gärna här och se senste information om förbundet samt vad som sker inom kitesurfing i Sverige.

 

Var med och påverka innehållet i Svenska Kitesurfingförbundet. Ta 5 minuter av din dag och fyll i enkäten

 

Good winds!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

SKSF är stolta att berätta att vi kommer finnas på Varberg kiteweekend nu till helgen 25-26e maj. Under dagarna kommer vi  sprida information om vad SKSF kan göra för kitesurfing i Sverige. Vi kommer förmedla den enkät som gör det möjligt för dig att påverka vad SKSF skall arbeta med i framtiden.

Beroende på prognosen under dagarna kommer olika tävlingar genomföras.

Följ senaste information om eventet via Varberg kiteweekend på facebook:

Mer information även på Surfers.se

Vid lätta vindar och inga vågor blir det Kiterace med bankappsegling med olika klasser för Racebrädor och Twintips där alla kan vara med.

Vid rejäl vind och vågor sker Wavejam, vilket är en vågtävling med olika klasser, Dam och Herr osv.

Plats Apelviken, Varberg
Tidigaste start Lördag kl 11.00 (skepparmöte 10.30)

Varberg kiteweekend

Detta och mycket mer kommer ske till helgen. Så kom ut till Varberg och ta del av aktiviteterna!

Hoppas vi ses på stranden till helgen!

Good winds

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vi på Svenska Kitesurfingförbundet (SKSF) är stolta att informera att vi kommer agera som partner för kommande tävlingen KiteJam som arrangeras av Kite.se under evenemanget Windfest (LESS), 18-19e maj i Lomma.  

kitejam

Följ länkarna för mer information angående händelserna nere vid Lomma nu till helgen där det blir både möjligheter att testa kitesurfing samt se tävlingar inom Freestyle, Course racing samt även BIG JUMP. Eventet kommer att följa, så långt det är möjligt, internationella tävlingsregler från International Kiteboarding Association (IKA) och med detta vill SKSF ihop med tävlingsarrangören Kite.se höja kvalitén samt säkerheten på helgens tävlingar.

För dig som vill tävla, registrera dig här!

Vi på SKSF kommer finnas där under helgen och informera om vad SKSF kan göra för liknande event framöver samt samla in vad blivande samt aktiva kitesurfare vill att SKSF skall arbeta mot för att driva sportens utveckling i Sverige. Fyll gärna in den enkät som finns ute här för att lämna dina synpunkter.

Hoppas vi ses på stranden till helgen!

Välkomna

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sidan är under uppbyggnad men vi på SKSF vill nå ut till både utövare samt personer som vill lära sig kitesurfing i Sverige. Vi ber er ta fem minuter av er tid för att fylla i en enkät vilket ska ge oss information om vad ni som utövare samt blivande utövare av Kitesurfing vill att Svenska Kitesurfingförbundet skall arbeta med framöver. Tack för din röst:

Till enkäten: Vad vill du att SKSF skall göra för kitesurfing i Sverige framöver?

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Skicka din design till: kitesurfingforbundet@gmail.com

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Världsmästarna 2012 inom vågkitesurfing

 

Världsmästarna 2012 i freestyle


Vindsurfing OS-gren och kite ut 2016

Nyheter från SF