Hoppa till sidans innehåll

Optimist för havet


Vi är optimister för havet!

Våra hav och sjöar är vår idrottsarena men också en plats där många av oss som älskar att vara på sjön kopplar av och njuter av naturupplevelser.

Därför har vi tillsammans med Håll Sverige Rent och Sjöräddningsällskapet startat Optimist för havet, ett treårigt hållbarhetsprojekt som finansieras av Postkodlotteriet.

Med projektet vill vi minska den marina nedskräpningen och sprida kunskap om problemet med marin nedskräpning och vad vi kan göra åt den. Men ännu mer väcka människors engagemang och öka medvetenheten om att beteendeförändringar och ändrade konsumtionsvanor kan göra väldigt stor skillnad för haven.

Vi vill naturligtvis också öka medvetenheten om att marint skräp är en förlorad resurs och att skräpet kan få nytt liv genom att återvinnas. Därför bygger vi bland annat optimistjollar av marint skräp. Vi hoppas att optimistjollarna ska väcka uppmärksamhet och intresse hos allmänheten.

Vi har tagit fram en utbildning för seglarskolor eller andra sammanhang i klubben och ett kul spel "Finns i sjön" som kan beställas i Svenska Seglarförbundets webbshop.

Under 2019 vill vi besöka klubbar och skapa en dialog kring problemet med plaster i haven och andra utmaningar som finns kring hållbarhet i din klubb.

Projektledare för Optimist för havet är Thomas Hanson-Mild och hör av dig till honom om frågor eller om du vill att Optimist för havet besöker din klubb.

Tips lista - minska platstkräpet

Kontakt med Thomas Hanson-Mild
Boka besök i din klubb
Beställ Optimist för havet produkter i webbshopen
Detta kan du göra (länk)
Fakta om nedskräpning (pdf)
Optimist för havet filmen (dokumentationsfilm)
Optimist för havet på webben (länk)
Optimist för havet på Facebook (länk)

 

Uppdaterad: 10 DEC 2018 15:41 Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info