Hoppa till sidans innehåll

2018 Malmö


Välkomna till SeglarTräffen! 

Dessa ämnen kommer att finnas med på årets program. Detaljerat program med tidsangivelser sickar ut till alla deltagare senast två veckor innan SeglarTräffen. (fler programpunkter kommer att presenteras inom kort)

Strategi 2025
Seglarförbundet fortsätter arbetet med Strategi 2025 och visionen "Svensk Segling-Tillgänglig för alla". Här får vi en uppdatering om hur arbetet fortlöper och vad som är på gång.  

Valbara seminarier/workshops
Tränare och domare i samarbete 
Optimistjolleförbundet och under senaste året utvecklat ett samarbete mellan några domare och tränarna i klassen. Domaren Johan Sjöstrand och klasstränaren Oscar Pantzare berättar om sina refarenheter av projektet. 

Unga seglares utveckling
Från juniorseglare till elitseglare, vad krävs av seglaren och hur kan klubben, tränare och föräldrar stötta på ett bra sätt? Martin Strandberg, Cecilia Jonsson & Magnus Grävare.

Media, marknadsföring och gynnsamma samarbeten
Hur kan klubben nå ut med sin verksamhet? Vilka ska klubben kommunicera med? Vilka aktörer är bra att samarbeta med och hur gör man? 
Marit Söderström Nord, SSF kansli, Johan Sjöstrand från Attraktiva Oskarshamn & Pär Jansson Örnskörldviks SS

Optimist för havet: Miljö i klubben och hållbara evenemang 
Projektledaren berättar om det nya projektet för en seglingsarena fri från plast och håller en workshop kring hur klubben kan göra miljösmarta val i sin verksamhet. Thomas Hansson Mild

Seglarskola
Exempel på hur man kan starta upp en seglarskola. Utvärdering av årets seglarskola. Fredrik Norén & Oscar Johansson

Utmaningen klubb
Under 2018 fanns det möjlighet för klubbar och klassförbund att delta i Utmaniningen. Här presenter några av klubbarna sina utmaningar. "Nystart i Sundsvall" Sundsvall-Njurunda Båtklubb, "Piratskola-Surf" Kämpinge Vattensportklubb. 

Börja segla som vuxen
Efterfrågan på vuxenutbildning ökar för varje år. Tre klubbar berättar om sina satsningar på vuxenseglarskola med inriktning kappsegling. Lerbergets Segelsällskap, Malmö Segel Sällskap, Mälarhöjdens Kanotsällskap.

Utmaningen klassförbund
Under 2018 fanns det möjlighet för klubbar och klassförbund att delta i Utmaniningen. Här presenter några av klassförbunden sina utmaningar. 505-förbundet, Skärgårdskryssarförbundet (A22) och DragonForce65-förbundet.  

Erfarenhetsutbyte klassförbund
En möjlighet för närvarande klassförbund att dela erfarenheter med varandra. 

Många seglel på viken
Några klubbar har ökat väldigt krafrigt i antalet aktiva. Vilka är de nycklar och strategier de har använt sig av och vilka fallgropas skulle de råda andra att undvika? Mälarhöjdens Kanotsällskap, Kvarnvikens Båtsällskap

Klubbadministration: Idrott Online, Sailarena & GDPR
För att besriva vår seglingsverksamhet krävs viss administeration. Här går vi igenom lite tips och trix för mer tid till idrotten. Martin Klug & Åsa Blomqvist Jonsson.

Olika båtar tävlar tillsammans - SRS & ORCi
Tekniska kommittén och SRS kommittén går igenom de olika respitregelerna SRS och ORCi. Här ges tips till seglare och seglingsledare på hur och när respektive respitsystem kan användas, vilka krav som ställs på seglaren/arrangören och vilken hjälp som finns att få. SRS-handikappsystemet 2019 och i framtiden.

För mätmän
Information och uppdatering för mätmän och andra seglingstekniskt intresserade. Tekniska kommittén informerar om det senaste inom området. 

Möten
Distriktskonferens
Dialogmöte med reprsentanter för distriktens styrelser och SSF's styrelse. 

Allsvenska lagen & årets Allsvenska arrangörer
Utvärdering av årets tävlingar och planering inför Allsvenskan 2019. 

Regionala möten 
Ett eller flera distrikt får möjlighet att prata ihop sig om regionala cuper, träningsläger, utbildning och andra gemensamma aktiviteter. 

Uppdaterad: 08 OKT 2018 15:31

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info