GDPR - hantera personuppgifter - Svenska Seglarförbundet
Hoppa till sidans innehåll

GDPR - hantera personuppgifter


Övergripande

EU har beslutat om en ny dataskyddsförordning som reglerar hur personuppgifter får hanteras – GDPR (General Data Protection Regulation). GDPR trädde i kraft den 25 maj 2018 och ersatte personuppgiftslagen (PUL).

GDPR idrotten, såväl förbund som föreningar. Riksidrottsförbundet (RF) har det övergripande ansvaret för att förstå och tolka hur GDPR påverkar oss inom idrotten. RF har därför tagit fram en gemensam uppförandekod (uppförandekod är i detta sammanhang en juridisk term) för hur vi inom idrotten ska hantera personuppgifter utifrån att stärka individens rättigheter kring sina uppgifter, men även för att vi som organisationer ska leva upp till GDPR. RF har även tagit fram instruktioner och mallar som underlättar för såväl föreningar som förbund att följa GDPR.

Stöd till Seglarförbundetsförbundets medlemmar

Seglarförbundet lutar sig på Riksidrottsförbundets arbete med GDPR. För att påbörja och hitta struktur i ert arbete med GDPR finns en checklista framtagen av RF. Checklistan har uppdaterats av Seglarförbundet för att förtydliga vissa punkter. Samtliga mallar och instruktioner som omnämns i checklistan återfinns här. Seglarförbundet har även sammanställt ett dokument som sammanfattar grundprinciperna för personuppgiftsbehandling. 

Checklista för styrelser - uppdaterad av Seglarförbundet
Grundprinciper - behandling av personuppgifter

Mer information och stöd

Webbutbildningar i GDPR för föreningar. Läs mer och anmäler er här.

Riksidrottsförbundets sida för information och stöd i personuppgiftshantering.

På denna sida hittar ni samtliga mallar och instuktioner RF tagit fram.

Svar på vanliga frågor om GDPR.

Information om GDPR i relation till IdrottOnline.

För frågor om dataskydd kontakta This is a mailto link

 

Uppdaterad: 26 JUL 2018 11:04
Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info