Hoppa till sidans innehåll

Mätning


I SRS får man som ägare själv mäta sin båt. Som hjälp kan du använda mätformuläret nedan, att skriva ut eller ha med dig på datorn när du tar mått på din båt. Ett komplett ifyllt mätformulär kommer att underlätta och göra det snabbt och enkelt att fylla i själva mätbrevsansökan. Till hjälp finns det också en SRS mätmanual (nedan) som beskriver de olika fälten i mätformuläret.

Manualen hänvisar till både redskapsreglerna och SRS-klassreglerna så är man lite bekant med dessa så underlättar det inmätningen av sin båt. Ett tips är att läsa igenom mätmanualen i lung och ro innan man påbörjar inmätningen av sin båt.

Du kan alltid fråga råd hos Sv Seglarförbundet, via mail eller vår facebooksida. Du kan också ta hjälp av en mätman. Om man tar hjäp av mätman vid både mätning och vägning så är man berättigad till ett såkallat SRSv-mätbrev (verifierat, en slags kvalitetsäkring som brukar resultera i något lägre SRS-tal). Se SRS-klassreglerna för vad som gäller för olika typer av mätbrev.

För mätmän som mäter in båtar för SRSv så är det obligatoriskt att fylla i och skicka in SRS-mätformuläret (nedan) till This is a mailto link utöver den vanliga ansökan som görs här på hemsidan av båtägaren. 

SRS-mätformulär 

SRS-mätmanual

Kom igåg att det är du som båtägare som är ansvarig för att uppgifterna i ditt mätbrev är korrekta.

Uppdaterad: 12 APR 2017 08:30
Skribent: Göran Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Musto Sebago 09
  • SPL_logo_2013_FC
  • SvSj_mina-villkor

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info