Hoppa till sidans innehåll

Coach- och följebåtar


På JSM 2 och KSSS OLympic Class regatta deltar närmare 500 båtar. För att klara av detta krävs en mycket stor sjöorganisation. Vårt mål är att kunna leverera en säker och trygg upplevelse för alla deltagarna utan att höja kostnaderna för deltagarna. För att klara detta kommer alla deltagande coach- och följebåtar att ingå i säkerhetsorganisationen.

I enlighet med Inbjudan skall alla coach- och följebåtar registreras. Registeringen sker under anmälningsfliken På plats i Salsjöbaden skall du sedan anmäla dig och hämta ut en igenkänningsflagg på regattaexpeditionen. I samband med detta tas en coach- och följebåtsavgift på 100 kr per båt.

Följebåtar skall förtöjas i yttre delen av regattahamnen (se karta). Förtöjningen sker på ägarens ansvar, vänligen lämna inga värdesaker i båten.

 

Viktigt att du som förareframför din båt på ett säkert sätt genom att anpassa farten efter situationen. Undvik att skapa svall eller köra framför seglande jollar. Använd alltid dödmansgrepp. Flytväst skall bäras på alla som visas ombord på följebåtar. I händelse av incident hjälps alla åt att lösa den uppkomna situationen förutsatt att man inte utsätter sig själv eller den egna båten för fara. Vid väderomslag etc, låt alla seglare komma i säkerhet innan ni själva går i hamn.

---------

Allmänna lagar för sjöfart:

  • En sjötrafikant skall visa gott sjömanskap och iaktta den omsorg och varsamhet som till förekommande av sjöolycka betingas av omständigheterna.

    • Som befälhavare (förare) är man enligt sjötrafikförordningen (1986:300) skyldig att ta hänsyn till andra sjöfarare och övriga som kan störas.
    • Straffbestämmelser finns i sjölagen (1994:1009). Enligt sjölagen är man som befälhavare också skyldig att hjälpa den som är i sjönöd, förutsatt att det kan ske utan att man själv sätter sig i fara.
Uppdaterad: 04 SEP 2018 21:48

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info