Hoppa till sidans innehåll

Årets mästerskapscoacher

29 JUL 2019 10:40
Årets mästerskapscoacher är... Ida Svensson och Hannes Westberg!
  • Uppdaterad: 29 JUL 2019 10:40

Nu är det bara 11 dagar till att årets upplaga av Junior-SM i segling drar igång. Det firar vi med att presentera årets två mästerskapscoacher  - Ida Svensson och Hannes Westberg! 

Ida Svensson satsar idag på att ta en medalj på OS i Paris 2024 i båtklassen Nacra17. Men hennes karriär som seglare sträcker sig mycket längre bak än så. Idas bästa JSM-minne är hennes andra JSM i Optimist som hon seglade i Vänersborg 2009. Där fick hon bra grepp om starterna och efter regattans sista dag vann hon silverfleetet, vilket gav henne en stor kick att fortsätta segla. Ida tycker att det ska bli superkul att vara mästerskapscoach i år. Hon hoppas kunna sprida mycket glädje och ser fram emot att träffa alla peppade seglare. Ida säger att hon vill uppmuntra seglarna att testa på så många olika båtklasser som möjligt, med olika personer och att både styra och gasta. Ida själv har seglat hela 12 båtklasser: Optimist, E-jolle, Laser, 29er, 49er FX, Nacra, Nacra (foiling), F18, J70, M32, Moth och XP38. 

Hannes Westberg seglar idag skiffklassen 49er tillsammans med Albin Boman och är med i SWE Sailing Team där han tillsammans med Albin strävar efter att få representera Sverige i OS i Tokyo 2020. Hannes bästa JSM-minne sträcker sig tillbaka till 2011, en vecka av strålande sol och lätta vindar under ett JSM som seglades i vatten utanför Arkösund. Efter en bra inledning låg Hannes i topp och på grund av nervositeten kunde han knappt sova om nätterna men känslan av att i slutet av regattan få kliva högst upp på pallen beskriver Hannes som fantastisk. Hannes ser mest fram emot att träffa seglarna på vattnet och kunna ge lite tips och trix från egna JSM-erfarenheter. 

Välkommen till Björlanda säger vi till både Hannes och Ida! 

Fotograf: Elin Olsson

Fotograf: Anna Färnert

Skribent: Julia Carlsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info