Hoppa till sidans innehåll

Första dagen på JSM - 29er i fokus

05 OKT 2018 18:24
Spännande JSM för tvåmansbåtar i Saltsjöbaden är igång! Under fredagen seglade klassen 29er och det var glädjande många, över 30 båtar, som stod i startlinjen. Förutom svenskarna så fanns även flera finska båtar med.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2018 18:24

Dagen bjöd på tre tuffa race i skiftande vindförhållanden med en del vrid och tryckskillnader.
Så här tycker årets mästerskapscoacher Cecilia Jonsson och Marcus Anjemark som livekommenterade seglingarna på Facebook under dagen:

- Det var inte lätt för seglarna idag, säger Markus. 29er är en rank båt och när tryckskillnaderna är så här stora är det lätt att vurpa. Det blev lite bättre och tätare racing när vinden gick ner lite i styrka i andra och tredje racet, avslutar Markus.

- Det var riktigt kul att se ett så stort startfält i 29er i Sverige och det blev bra racing. Vi såg mycket och snappade upp en hel del lärdomar som vi kan förmedla tillbaka till seglarna. Kommunikationen mellan rorsman och gast är ett av de viktiga områdena som vi kommer att prata mer om.

Det blir spännande att fortsätta följa 29er klassen imorgon, det planeras för 4 intensiva race och vädermässigt lovas det lite mindre vind. Nu väntar en välförtjänt regattabuffé på Grand Hotel Saltsjöbaden – KSSS bjuder seglare på middag som är komponerad av Årets kock 2018! 
Trevlig kväll och på återseende imorgon!

Cecilia Jonsson och Markus Anjemark satsar mot OS 2020 i OS-klasserna Nacra17 och 49er. Båda ingår i svenska landslaget i segling, SWE Sailing Team.

Dagens resultat >>

Foto: Malcolm Hanes

Skribent: Anna Nikkanen
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info