Hoppa till sidans innehåll

SSF söker arrangörer i regionerna Syd och Norr för 2019 års upplaga av Division 1

04 MAR 2019 13:20
För andra året i rad kommer Division 1 arrangeras i fyra olika regioner i Sverige. Division 1 är en underliggande division till Allsvenskan där den vinnande klubben i varje region får en plats i Allsvenskan 2020.
  • Uppdaterad: 04 MAR 2019 13:20

Att arrangera Division 1 är en utmärkt chans för er klubb att utveckla sina kunskaper när det kommer till att arrangera sprintsegling eller som träning för att arrangera Allsvenskan under kommande år. 

- Intresset för Division 1 från våra medlemsklubbar ökar och vi hoppas på ett större deltagande 2019 så att Division 1 kan växa och utvecklas framöver, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

Möjlighet att använda klubbens flermansbåtar
Vi söker just nu klubbar i regionerna Syd och Norr att arrangera en av två deltävlingar i respektive region.  Kraven för arrangören är att man har eller kan låna ihop 3 – 6 likvärdiga båtar som man kan segla med minst en tre personers besättning. För att underlätta för en klubb som vill arrangera en Division 1-tävling finns mallar för inbjudan, seglingsföreskrifter och kappseglingsscheman här .

Planen är att genomföra två deltävlingar i Division 1 i vardera region. Efter de två deltävlingarna står det klart vilka klubbar som får en plats till Allsvenskan 2020. Förslag på helger för dessa deltävlingar är första helgen i maj, 4 – 5 maj och första helgen i september, 7 – 8 september, men självklart finns möjlighet att arrangera tävlingen på annat datum om det passar arrangörsklubben bättre.

Distrikten är indelade i följande regioner:
Norr: Dalarna, Mellannorrland, Norrbotten och Västerbotten
Syd: Blekinge, Skåne, Småland och Östergötland 
Ost: Gotland, Stockholm, Södermanland, Uppland/Gästrikland och Västmanland
Väst: Västkusten, Värmland/Västergötland och Örebro

Är er klubb intresserad av att arrangera en Division 1-tävling 2019? Kontakta då Hugo Johansson, projektledare för Division 1 på Svenska Seglarförbundet This is a mailto link  070-552 42 10 eller kontakta det distrikt som klubben tillhör.

Skribent: Isabelle Lindsten
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad