Hoppa till sidans innehåll
Foto: SHEREMETEV ANDREY

95 klubbar gör upp om finalplatserna i Sailing Champions League

17 JAN 2019 08:58
För första gången någonsin deltar fem klubbar från varje nationell liga i kvalen i Sailing Champions League. Från Sverige deltar KSSS, GKSS, HjBK, SSKa och SÄRÖ.
  • Skapad: 17 JAN 2019 08:58

Anledningen är att det numera finns tre kvaltävlingar istället som tidigare två där det avgörs vilka klubbar som går till final i St Moritz i augusti. 

-          Det faktum att vi arrangerar tre kvaltävlingar i år visar på den växande betydelsen av Sailing Champions League men även de nationella ligorna, säger Oliver Schwall, VD för Sailing Champions League, efter lottningen i Hamburg på onsdagen.

Club Nàutic s’Arenal i Palma, Mallorca kommer att stå som värd för den första kvaltävlingen 9 – 12 maj. Det är första gången som tävlingen hålls på Balearerna. Två veckor senare, 23 – 26 maj, kommer nästa kvaltävling att gå av stapeln i Porto Cervo på Sardinien, Italien. Det blir femte gången som klubben Costa Smeralda står som värd för denna prestigefyllda tävling. Den tredje kvaltävlingen kommer att ske i St Petersburg 4 – 7 juli. Staden och Saint Petersburg Yacht Club arrangerar tävlingen för fjärde gången.

Totalt 95 klubbar deltar i kvalen inför säsongens höjdpunkt, finalen i St Moritz. Förutom de 85 klubbar som har kvalat via de 17 nationella ligor som finns idag har arrangörerna, International Sailing League Association och SCL gett wildcards till de nya nationella ligorna i Estland, Portugal och Spanien. En Belgisk klubb har också fått ett wildcard.

I finalen av SCL i de Schweiziska alperna, gör 24 klubblag upp om trofén: de 21 bästa klubbarna från kvalen plus tre wildcards, arrangörsklubben Segel Club St Moritz, en klubb från Australien och en från Nya Zealand/Oceanien.

Livestreaming och resultat via SAP
Som vid alla Sailing Champions League events kommer SAP att sända live från tävlingarna, med expertkommentatorer som analyserar seglingarna slag för slag med hjälp av detaljerna som SAP Sailing Analytics förser. SAP Sailing Analytics förser seglare, fans, åskådare och media ytterligare statistik och data, såsom GPS-tracking, realtids analyser, live-uppdaterade resultat kombinerat med 2D visualisering. Alla resultat hittar du på sapsailing.com!

Se vilka klubbar som deltar på kvaltävlingarna här.

Följ Allsvenskan på Facebook här.

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad