Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

KSSS vann i Ö-vik

26 AUG 2018 20:05
Söndagens seglingar i den tredje omgången av Allsvenskan fick ställas in när inte tillräckligt med vind letade sig in till den inre hamnen i Örnsköldsvik. Därmed vann KSSS omgången efter bara sju race under fredagen och lördagen.
  • Skapad: 26 AUG 2018 20:05

- Omväxlande segling i vacker omgivning inspirerade oss. Med inställningen "ingen minns en fegis" så vågade vi ta de snabba och svåra besluten. Vår erfarna rorsman Mikael Lindqvist ledde laget till en knapp men härlig seger. Stort tack till arrangörerna som gav oss möjligheten att få segla på en sådan fin seglingsarena, säger Christian Harding i KSSS besättning.

De fyra som seglade hem segern till KSSS var Mikael Lindqvist, Christian Harding, Linnea Floser och Hanna Mauer.

Örnsköldsviks inre hamn är som gjord för kappsegling vilket en stor mängd åskådare fick uppleva på lördagen då det bjöds bra segling och underhållning. Däremot blev både fredagen och söndagen lite för vindfattiga för att bjuda på spänning och dramatik.

Med tre av fyra omgångar avklarade av årets Allsvenska har regerande mästarna och favoriterna från KSSS en trygg ledning efter en andraplats och två segrar i de tre omgångarna.

Närmast jagas de i tabellen av Särö Båtklubb som är åtta poäng efter och av GKSS på tredje plats, ytterligare tre poäng efter KSSS. Det krävs riktigt bra segling från de jagande klubbarna – och mindre bra från KSSS – om stockholmarna ska tappa ledningen och missa det allsvenska guldet 2018.

Sista omgången avgörs i Gottskär utanför Göteborg 7–9 september.

För fler bilder, följ Allsvenskan på Facebook. 

Se resultaten här.

 

Foto: Daniel Stenholm

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

segling-ad