Hoppa till innehåll

Partners

På Jr Cup har man kul

FOTO: SSF

Missa inte Jr Cup, juniorsegling när den är som bäst

20130217

Du får inte missa årets upplaga av Jr Cup, sommarens absoluta höjdpunkt som seglas i en av Sveriges främsta seglingsarenor, Marstrand.

Succétävlingen Jr Cup där Sveriges klubbar möts och visar segling från sin bästa sida inför tusentals åskådare fortsätter även i år. Visste du att tävlingen är kostnadsfri för alla lag vars klubb ställer båtar till förfogande?

Formatet är enkelt: teamen som deltar ska bestå av tre juniorseglare som tillsammans får ha en total ålder på 50 år. Tävlingen med tillhandahållna båtar består av korta intensiva sprintrace. Dessutom får ni chansen att möta världens främsta proffsseglare som samtidigt tävlar i Stena Match Cup Sweden. Och vi utlovar dessutom det viktigaste av allt: att ni kommer att ha kul tillsammans!

I år utökas programmet och "Junior Arena" blir ännu större på Marstrand. Arrangören har paketerat ett all-inclusive-event där mat, boende och båtar är förberedda till alla lagen. Racen körs på korta banor i sprintformat och finalseglingarna avgörs på "centercourt" inför tiotusentals åskådare. Känn pulsen på klipporna, tempot på racen och upplev sommarens höjdpunkt! Allt seglarna behöver ha med sig är flytvästen och ett liggunderlag.

Datum: 1-4 juli
Arrangör:
Marstrands SS och Lerums SS i samarbete med Svenska Seglarförbundet och Brandspot.
Plats:
Marstrand
Besättningen:
Ett lag ska bestå av tre personer representerande samma klubb. Alla i besättningen måste vara födda 1993 eller senare. Besättningens sammanlagda ålder ska inte överstiga 50 år. En besättningsmedlems ålder är lika med den ålder som seglaren fyller under 2013.
Anmälan:
Mer information om anmälan kommer senare. Klubb som har erhållit Idrottslyftsbidrag för inköp av C55 och som har ett deltagande lag i tävlingen, ska ställa minst en båt till tävlingens förfogande. Anmälningsavgiften utgår då för det lag som tar med sig klubbens båt.
Båten:
C55 (kölbåt med spinnaker) Läs mer om båten 

Prel program:
Måndag 1 juli
15:00 - 18:00 Registrering
cirka 19:00 Invigning

Tisdag 2 juli
08:00 - 09:00 Registrering
09:00 Skepparmöte
10:30 - 16.00 Segling

Onsdag, 3 juli
10.00 - 16.00 Segling

Torsdag, 4 juli
Segling 10.00 - 14.00
Prisutdelning sker snarast möjligt efter seglingarna. Det är planerat att varje lag seglar minst fyra race.

Jr Cups hemsida

Men det allra viktigaste: Jr Cup är riktigt kul!

Tipsa om artikeln

Tipsa någon du känner

Tillbaka

Ta ett steg bakåt

JrCup på Facebook

facebook-logo

Bildgalleri

QjZNzQZsUPxNqNryju7kmQXQzaV-DrsEQUvK9xhnJ8s

Jr Cup-filmen

JRcup_CMYK_pos

Stena Match Cup Swed...

Banner 2012 SMCS