Hoppa till sidans innehåll

Västkustklubbar utbildar för parasegling och inkludering

14 FEB 2019 08:18
I februari samlades nio seglarinstruktörer från tre klubbar på Västkusten för att fördjupa sig i kunskap kring parasegling och grunden för lyckad inkludering.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2019 08:18

Utbildningen arrangerades av Svenska Seglarförbundet där deltagarna kom från Segelsällskapet Kaparen, Stenungssunds Segel Sällskap och Göteborg Grötö Segel Sällskap. Tre klubbar med ett engagemang för parasegling som kursledaren Emma Hallén hoppades kunna inspirera att utveckla vidare.

-De lärde sig om hur de kan anpassa sin verksamhet för att bli attraktiv för personer med såväl fysiska som intellektuella och kognitiva funktionsnedsättningar. Vilka båtar som kan passa och hur de kan anpassa sin pedagogik. Vi pratade även om hur det ser ut i deras verksamheter idag och vad de kan tänka på för att utvecklas vidare framöver, berättar Emma Hallén som till vardags är verksamhetsansvarig på Stiftelsen Skota Hem.

Kursdagen i Västkustens Seglarförbunds lokaler i Långedrag var teoridelen av en tvådagarskurs. Det blev väldigt mycket information på kort tid att ta in för deltagarna men de har gott om tid att bearbeta den innan seglingssäsongen drar igång och det är dags att köra den praktiska delen.

-De deltagare som vill kommer att få göra sin praktik i Skota Hems verksamhet i Saltsjöbaden och hämta lite ny inspiration i att se andra båtar som passar inom just paraseglingen och träffa en annan bredd av seglare och höra deras historier, avslutar Emma.

Läs mer om parasegling här

Skribent: Emma Hallén

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info