Hoppa till sidans innehåll

”Utmaningen” ökade tillgängligheten till klubbsegling

22 FEB 2019 07:05
Gamla Stans Yacht Sällskap sökte stöd från Seglarförbundets ”Utmaningen” för att öka tillgängligheten för nya och gamla medlemmar genom lagsegling. Utmaningen bidrog bland annat till att hålla nere kostnaden så att fler ungdomar kunde medverka.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 11:44

Med vårt unika läge på Beckholmen, Djurgården i Stockholm är det enkelt för alla medlemmar som bor i Stockholm att utnyttja klubbens fem J/80 båtar i något vi kallar ”Bring Your Bag”, BYG. Du behöver alltså inte äga en båt för att kunna både tävla och träna.

Gamla Stans Yacht Sällskap (GSYS) är den ledande klubben i lagsegling där vi redan finns med på världskartan genom vårt årliga arrangemang av Stockholm International Team Race Regatta. Vår förhoppning är att vi framöver ska kunna arrangera en nationell Team Race Regatta i samma format och på så sett få med fler klubbar på denna unika form att segla.

Syftet med det bidrag vi fick via ”Utmaningen” var att öka intresset för GSYS klubbseglingsverksamhet och ge tillgänglighet för nya och gamla medlemmar att komma på onsdagar och träna lagsegling.

Bidraget hjälpte oss att hålla igång verksamheten och skapa intresse bland både yngre och äldre, nya som gamla medlemmar för klubbseglingen. Det bidrog också till att hålla årsavgiften för klubbseglingen nere så att fler ungdomar kunde medverka.

Den trånga sektorn för att hålla igång en verksamhet med både träning och kappsegling var funktionärer varje onsdag. Vi löste det hyggligt bra genom att rekrytera funktionärer på onsdagarna till nästkommande onsdag. Det innebar att seglarna själva tog ansvar för funktionärsbiten.

Eftersom det här rörde sig om kvällssegling så blev tiden en trång sektor. Båtarna måste med andra ord vara i gott skick och allt fungera så seglarna snabbt kan komma ut på vattnet. Här hade vi problem med segelsättningen. Inför nästa säsong kommer därför seglen att uppgraderas och få bland annat nya travare.

Tack vare utmaningen som la grunden för förra årets satsning har vi nu en bra plan för 2019 att vidareutveckla träning och kappsegling i lagsegling och få med betydligt fler ungdomar, där vi nu fortsätter att satsa på ungdomar under 30 år. Målet är att få ett internationellt gångbart lag om 6-8 ungdomar som seglar för GSYS 2020/21 som blir ett delmål i vårt övergripande mål för klubben som är att GSYS ska göra segling synlig på Stockholms inre vatten med verksamhet som klubbsegling i våra J/80 och DF95 men även i samband med Big Boat Race och Team Race.

Läs mer om Gamla Stans Yacht Sällskap.
Läs mer om klubbstöd från Svenska Seglarförbundet

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info