Hoppa till sidans innehåll

Utmaningen 2019 – låna en 505 gratis

15 MAR 2019 13:46
Svenska 505-förbundet lånar även i år ut två båtar i Stockholm, Råå eller Björlanda Kile. Är du intresserad så ansök senast 17 mars.
  • Skapad: 15 MAR 2019 13:46

De senaste årens succé med utlåning av 505-jollar fortsätter. Du kan låna en båt i Stockholm (Saltsjöbaden), Göteborg (Björlanda kile) eller Skåne (Råå). Vårt mål är att fler ska få känna på 505-segling på riktigt och att vi ska få fler aktiva seglare både på kappseglingsbanan och hemma i viken. Du får låna båten i några månader, så att du verkligen hinner lära känna den och vi hjälper dig komma igång!

Vi ser två huvudsakliga målgrupper:

  • du som vill börja med aktiv segling i en riktigt go’ jolle
  • du som seglar jolle aktivt och vill testa att segla ett mästerskap i 505.

Fina båtar som lånas ut!
Våra utlåningsbåtar är SWE 8585, en båt som är skänkt av Båtmässan i Göteborg till förbundet. Den är uppgraderad till mycket bra kappseglingsskick, med dubbla spi-bommar, gippande centerbord och de flesta trimfunktionerna genom stöttning av Svenska Seglarförbundet. Dessutom finns ett superfint segelställ sponsrat av BM sails och HiQ – likadana segel som VM-vinnarna 2018 seglade med. Den andra båten är SWE 8547, ”Angry Dragon”, en båt som Galen Mack/Wille Johannisson seglade på VM i Fremantle i januari i år. Nu har de tagit med den hem till Sverige. Också detta en båt i bra kappseglingsskick.

Så här gör Du för att ansöka
All information finns på 505-förbundets hemsida www.int505.se. I vänsterspalten finns en grön rubrik UTMANINGEN 2019. Klicka på INFO (grön text) så kommer Du till en broschyr med all INFO. När Du blivit övertygad om att detta är något för Dig är det bara att klicka på ANSÖKAN (grön text). Då ser Du ansökningsblanketten. Skriv ut den, fyll i den, fotografera och sänd in till This is a mailto link, senast 17 mars. Besked om vilka som får låna båtarna kommer i slutet av mars/början av april.

Välkommen att testa en 505!

Per-Eric
Crew 505 SWE 8651
Svenska 505-förbundet

Vad är Utmaningen?
Utmaningen är en satsning där Svenska Seglarförbundet de senaste åren gett bidrag till klubbar och klassförbund för aktiviteter inom ramen för vår vision Segling tillgänglig för alla. För mer info om klubbstöd kontakta Emelie Lindström ansvarig för klubbstöd 

 

 

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info