Hoppa till sidans innehåll

Stort engagemang hos våra domare och seglingsledare

12 FEB 2019 08:40
”Allt var bra” så sa en av de 105 deltagarna på domar- och seglingsledarseminariet som hölls i Göteborg i helgen den 9-10 februari.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 08:40

Att våra domare och seglingsledare är viktiga råder det inga tvivel om. Utan dem blir det inga kappseglingar. För att de skulle få möjlighet att utbyta erfarenheter, lära sig mer och nätverka ordnades det under helgen ett seminarium för dem.

Det var Arrangörskommittén respektive Regelkommittén stod för programmet och dess innehåll. Inledde helgen gjorde Marie Björling Duell som är Svenska Seglarförbundets förbundsdirektör och sportchef. Marie tog upp det senaste gällande både svensk idrotts och seglings strategi.  

Fokus under seminarierna var på kappsegling. På programmet stod föreläsningar och gruppövningar. Under helgen övade sig domare och seglingsledare i att lösa kluriga situationer som kan uppstå under en kappsegling. Flera av övningsuppgifterna var inspirerade av situationer som inträffat på våra kappseglingsbanor runt om i Sverige.

För domarna handlade det även om fördjupningar i vissa regler. Ett uppskattat inslag var KSR 42 med en internationell domare från Estland som föreläsare.

- Seminariet var fyllt till bredden med 105 deltagare. Berättar Theres Wolgast utbildningsansvarig på Svensk Seglarförbundet. Det är så roligt att intresset varit så stor och jag vet att kommittéerna satsat mycket på detta och gjort ett fantastiskt jobb.

Skribent: Theres Wolgast
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info