Hoppa till sidans innehåll

Sök bidrag från Idrottslyftet

18 JAN 2019 14:46
Inom kort öppnar ansökningsmodulen för Idrottslyftet 2019. Årets nyhet är bidrag till pedagogiska utbildningshjälpmedel.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2019 14:46

Medel ur Idrottslyftet kan beviljas för att stödja verksamheter med målsättning att rekrytera och/eller bibehålla barn och ungdomar.

Under 2019 kan klubben söka idrottslyftsmedel för:
- Inköp av klubbåt/ar
- Inköp av trailer/lastställning för samåkning
- Bidrag till pedagogiska utbildningsmaterial Nyhet

Bidrag för pedagogiska utbildningsmaterial är nytt för i år och ska syfta till att ge tränaren eller instruktören möjlighet att höja kvalitén på träningen. 
Exempel på hjälpmedel skulle kunna vara kompasser för utlåning, kommunikationsutrustning, videokamera, modellbåtar (ex radiostyrda eller för whiteborad), men det finns också möjlighet att söka till andra pedagogiska hjälpmedel som inte nämns här.

Tidigare har det även varit möjlig för klubben att söka bidrag för utbildning och klubbutveckling. I år har SSF valt att satsa extra på att utveckla utbildningarna och subventionera deltagande på bland annat fortbildningar och SeglarTräffen. Klubbutveckling bedrivs genom SSF´s ordinarie klubbstöd i samarbete med klubbkonsulenter.  

Läs mer om SSF Idrottslyft och villkor för ansökan. Vi har för avsikt att fördela SSF´s idrottslyft företrädesvis under årets första kvartal så välkommen in med er ansäkan! 

Anläggningsbidrag och stöd till utrustning Parasport 
Riksidrottsförbundet vill att det ska finns rikt utbud av idrottsanläggningar och idrottsmiljöer som är tillgängliga och välkomnande för alla i samhället. För att bidra till det och att skapa nya och bättre aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns Riksidrottsförbundets stöd till anläggningar och idrottsmiljöer.

Det finns fem olika stöd som går att söka inom anläggningsstödet:

Läs mer om Stöd till utrustning Parasport 
OBS! Ansökningsperioden för anläggningsbidrag och utrustning för parasport öppnar måndagen den 21 januari.  

Har du frågor kring SSF´s Idrottslyft är du välkommen att kontakta Emelie Lindström, This is a mailto link tfn. 0700-900346 eller Anders Larzon, This is a mailto link tfn 0701-808558

Har du frågor om RF´s olika stöd, vänligen kontakta idrottslyftsansvarig i din klubbs RF-distrikt. 

Skribent: Emelie Lindström
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info