Hoppa till sidans innehåll

Silverrepris för Fredrik Lööf på VM i OK-jolle

15 FEB 2019 14:02
Under sista seglingen på OK-jolle VM på Nya Zealand utmanade Fredrik Lööf ledande hemmaseglaren Dan Zlater ända in i mål, men det räckte inte hela vägen utan Lööf tog silvret fyra poäng efter Zlater.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 14:02

Bild: ö. fh. guldmedaljören Dan Zlater, silvermedaljören Fredrik Lööf, bronsmedaljören Josh Armit. Nedre f h 8:e Thomas Hansson-Mild.

Hemmaseglaren och ledande Dan Slater valde fel kant i den näst sista seglingen på OK-jolle VM och behövde ha kontroll på Fredrik Lööf, KSSS i den sista seglingen för att säkra guldet.
- På första kryssen kontrollerade jag fältet. Bra start och jag visste att jag måste ha kontroll på Freddy då han var den enda som kunde slå mig. Men vi seglade mot fel märke och förseglade oss. Sen jagade vi varandra runt hela banan, berättar Dan Zlater.

De skar mållinjen tillsammans efter att Fredrik hela racet försökt dra ner Zlater i fältet eftersom Fredrik visste att han själv kunde räkna bort seglingen. Fredrik Lööf som avslutade sin OS-karriär med ett guld i Starbåt tillsammans med Max Salminen tog VM-silver i OK-jolle även i fjol. Trea blev junioren Josh Armit, Nya Zealand

Thomas Hansson-Mild, SS Kaparen fick en fin avslutning sista dagen på VMet med två andraplatser och blev totalt 8:a. Maja Hansson-Mild, SS Kaparen som är 18 år och går på Riksidrottsgymnasiet i Motala var en av tre kvinnliga deltagare och slutade 81:a av de 110 deltagarna.

Mer info och resultat

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info