Hoppa till sidans innehåll

Runns Segelsällskap en SSF Seglarskola

12 MAR 2019 07:00
Vi har glädjen att berätta att Runns Segelsällskap nu har certifierat sin seglarskola! De är nu en av 126 klubbar som bedriver SSF Seglarskola. Varje år utbildar de tillsammans över 8000 elever i jolle, katamaran, kölbåt och vindsurfing.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2019 07:00

Runns Segelsällskap grundades redan 1891 och är Dalarnas äldsta aktiva idrottsförening, och Sveriges troligen det tredje äldsta insjösegelsällskapet. Klubben har ca 300 medlemmar och har varit aktiv i nuvarande form sedan i början av 60-talet. Seglarskolan startade 1968 och har utbildat 40-60 unga seglare varje sommar sedan dess, nybörjare och fortsättare.  Hamnen och klubbhuset på Strandvägen i Falun är basen för verksamheten. Vår klubbholme St Melpad, knappt 2 sjömil från hamnen, är ett populärt utflyktsmål för seglarskolan och våra medlemmar. Här är en länk till Runns Segelsällskap hemsida: https://russ.se/

 

Om Svenska Seglarförbundets Seglarskola 
-  Segling för alla

Det finns cirka 125 klubbar som har fått sina seglarskolor certifierade av Svenska Seglarförbundet (SSF). Varje år utbildar de tillsammans över 8000 barn, ungdomar och vuxna. Kursinnehåll och redskap anpassas till kursdeltagarnas förutsättningar och tidigare erfarenhet. 

Med SSF Seglarskola får du:
Erfarna ledare som är licensierade via Svenska Seglarbundet (SSF) ser till att alla deltagare lär sig och utvecklas på sina villkor.

Hög instruktörstäthet och en gemensam kursplan för att säkra kvaliteten.

En utbildningsgaranti som innebär att kursen genomförs på reservtid om ordinarie kurstillfälle skulle bli inställt på grund av väder.

Håll utkik efter vår logga, stämpel eller flagga för att vara säker på att du hamnar rätt!

Varmt välkommen!

www.seglarskola.se 

Vill din klubb certifiera sin seglarskola. Då hittar ni mer information här.

Skribent: Theres Wolgast
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info