Hoppa till sidans innehåll

Ödsmåls Kappseglingsklubb - en SSF Seglarskola

25 MAR 2019 09:20
Vi har glädjen att berätta att Ödsmåls Kappseglingsklubb nu har certifierat sin seglarskola. De är nu en av 127 klubbar som bedriver SSF Seglarskola. Varje år utbildar de tillsammans över 8000 elever i jolle, katamaran, kölbåt och vindsurfing.
  • Uppdaterad: 25 MAR 2019 09:18

Ödsmåls Kappseglingsklubb (ÖKK) har haft verksamhet i Ödsmål sedan tidigt 60-tal. Många är de seglare som minns de spännande regattorna i Ödsmål på 1970- och 80-talet! Idag erbjuds ett flertal aktiviteter för såväl barn, ungdomar och vuxna. Ett urval av dessa är vårseglingar med familjen, seglarskola, kölbåtskappsegling och havssimskola. ÖKK:s hjärta bultar starkt för möjligheten att lära sig segla och simma i sin närmiljö, och för att på djupet förstå havets inverkan på oss, samt hur vi påverkar havet. 

Mer information om ÖKK på deras hemsida: https://idrottonline.se/OdsmalsKSK-Segling

Runn Segelsällskap också en ny SSF Seglarskola

För några veckor sedan uppmärksammade vi också Runns Segelsällskap som då fått certifieringen SSF Seglarskola. 

Runns Segelsällskap grundades redan 1891 och är Dalarnas äldsta aktiva idrottsförening, och Sveriges troligen det tredje äldsta insjösegelsällskapet. Klubben har ca 300 medlemmar och har varit aktiv i nuvarande form sedan i början av 60-talet. Seglarskolan startade 1968 och har utbildat 40-60 unga seglare varje sommar sedan dess, nybörjare och fortsättare. 

Om Svenska Seglarförbundets Seglarskola 
-  Segling för alla

Det finns cirka 125 klubbar som har fått sina seglarskolor certifierade av Svenska Seglarförbundet (SSF). Varje år utbildar de tillsammans över 8000 barn, ungdomar och vuxna. Kursinnehåll och redskap anpassas till kursdeltagarnas förutsättningar och tidigare erfarenhet. 

Med SSF Seglarskola får du:
Erfarna ledare som är licensierade via Svenska Seglarbundet (SSF) ser till att alla deltagare lär sig och utvecklas på sina villkor.

Hög instruktörstäthet och en gemensam kursplan för att säkra kvaliteten.

En utbildningsgaranti som innebär att kursen genomförs på reservtid om ordinarie kurstillfälle skulle bli inställt på grund av väder.

Håll utkik efter vår logga, stämpel eller flagga för att vara säker på att du hamnar rätt!

Varmt välkommen!

www.seglarskola.se 

Vill din klubb certifiera sin seglarskola. Då hittar ni mer information här.

Skribent: Theres Wolgast
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info