Hoppa till sidans innehåll

Möt båtbyggarikonerna från Rosättra varv på Seglare Minns

16 MAR 2019 08:05
Den 27 mars på Historiska utskottets "Seglare Minns" berättar Jan och Mats Gustafsson om Sveriges äldsta båtvarv, Rosättra Båtvarv, kappsegling och de framgångsrika Linjettbåtarna.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2019 08:05

Jan och Mats har betytt mycket för både det svenska båtbyggeriet och de svenska framgångarna inom internationell kappsegling. De är välkända inom seglarkretsar, men mindre kända hos allmänheten. De har tillsammans betytt mycket för svensk segling genom att deras Rosättra Båtvarv med glans överlevde paradigmskiftet på 1970-talet från vinnande Laurinkostrar i trä till Linjettbåtar i plast.

Med fler segrar i Gotland Runt än de flesta, är Gustafssons på Rosättra smått legendariska. och Jans förmåga gjorde dessutom honom till båtman för svenska OS-laget i segling - sju år i rad.

Vi äter middag tillsammans och efter den intervjuar Börje Larsson och Curt Gelin kvällens gäster. Som deltagare får du höra Jans och Mats insiderberättelser om vad som gav seger i så många Gotland Runt och hur det var att hjälpa OS seglarna till framgång.

OBS! Seglare Minns är fullbokad! Förhandsanmälan är obligatorisk för att vi ska kunna planera och genomföra kvällen. Anmäl till Åsa på Seglarförundets kansli , 08-45909 93 eller This is a mailto link.

Kostnaden inklusive middagen i Tranbergsstugan a´ 200 kr betalas på plats eller via Swish 123 092 87 05. Ange syfte och ditt namn. Gäller som bindande anmälan.

Historiska Utskottet
genom Gustaf Holgersson

Inbjudan (pdf)

Skribent: Gustaf Holgersson

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info