Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Max leder världscuppremiären

01 FEB 2019 08:44
Max Salminen fortsätter att segla stabilt i världscuppremiären på Biscayne Bay i Miami. Efter torsdagens tre seglingar, där han spikade det sista, leder han Finnjolleklassen efter totalt fem race.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2019 08:44

- Det kändes som vi hade tre helt olika race med tre olika förhållanden idag. Första bjöd på väldigt lätt vind med relativt stabil riktning. Andra racet hade vi ett stort regnmoln som dominerade merparten av racet. Och i sista racet seglade vi i den byggande gradientvinden som vi hade väntat på hela förmiddagen, berättar Max och fortsätter:

- Jag är framförallt nöjd med mitt lättvindslänsande. Det här räddat många race för mig hittills och det vill till när det är sådana här race. Sedan var det otroligt skönt att vinna det racet som var veckans första med riktigt stabila förhållanden.

Från början trodde arrangörerna att vindarna äntligen kommit till Miami. Men regnmoln som kom igen hela dagen gjorde det väldigt instabilt i både styrka och riktning. Förhoppningen var en vind på stadiga 7-8 m/s från nordöst, istället blev det allt mellan öst och väst och 2-7 m/s.

Men det blev en bra svenskdag och med tre dagar kvar på regattan så leder Max Salminen i Finnjolle och Anton Dahlberg/Fredrik Bergström är tvåa i 470 – på samma poäng som de ledande amerikanerna.

I Laser Radial har Josefin Olsson seglat stabilt efter en lite knackig inledning och efter totalt fem race är hon på en fin nionde plats

- Det var svåra förhållanden med regnmoln som vred vinden och gav tryck. Jag var mer på rätt ställe i starten och med på första skiftet. Jag har en bra känsla i båten både på kryss och läns. Om jag kan få till ett lite bättre genomförande av starterna så kan det bli en bra vecka, säger Josefin.

Läs mer här

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info