Hoppa till sidans innehåll

Litteraturtips för seglare

18 MAR 2019 07:05
Snart är våren är och det är ett perfekt tillfälle för ny inspiration och kunskap inför seglingssäsongen. Kappseglingsansvarig på SSF:s kansli, Isabelle Lindsten ger sina bästa tips från förbundets webbshop.
  • Skapad: 18 MAR 2019 07:05

I Svenska Seglarförbundets webbshop finns böcker för alla nivåer, både för nybörjare och för de som vill fortsätta att utvecklas.

Vår onlinekurs i kappseglingsregler – ett måste för dig som kappseglar
Innan du är riktigt redo att ge dig ut på kappseglingsbanan så är det bra att ha kunskaper i de regler som gäller. Då rekommenderas att gå onlinekursen Grundkurs i kappseglingsregler. Nära till hands kan du behöva Kappseglingsreglerna som gäller fram till och med 2020.

Tips för kölbåtssegling, segla fler och Optimist
Ett tips för dig som vill närma dig kölbåtssegling finns till exempel boken Segla kölbåt. Den är en pedagogisk introduktion till segling och framförallt kölbåtssegling. Är du istället mer intresserad av jollesegling tillsammans med en kompis så finns boken Segla flera. På ett enkelt och roligt sätt beskriver denna bok grunderna i att segla flermansjolle.  För de allra minsta finns Segla Optimist som också den ger en härlig introduktion till segling.

För bättre fart på båten
Har du kommit en bit på vägen så kanske intresset för trim av segel och rigg växer. Då finns det några olika böcker att välja mellan beroende på om du seglar jolle eller kölbåt, till exempel kompendiet ”Fartträning – stagade båtar” av segelmakaren Björn Österberg.

Stark och smidig inför säsongen
Sjukgymnasten Kathrine Knight har skrivit boken Sailing Fitness Toolbox (boken är på engelska) som hjälper dig att bli en vältränad seglare. Hon tipsar om övningar och träningsupplägg för både jolle- och kölbåtsseglare.

”Bibeln” för taktiken på banan
I boken Taktik för kappsegling lär du dig hur du ska utnyttja vindar och strömmar för att ta dig runt banan snabbare än dina konkurrenter. Oavsett vilken nivå du tävlar på så får du med dig bra och konkreta tips. Denna bok är kurslitteratur för Riksidrottsgymnasierna i segling.

Ja, som du märker finns det mycket att förkovra sig i. Lycka till med seglingssäsongen 2019!

 

Skribent: Isabelle Lindsten

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info