Hoppa till sidans innehåll

Fem viktiga miljoner från Svenska Postkodlotteriet

14 MAR 2019 14:18
Under Postkodlotteriets Förmånstagarfest fick Svenska Seglarförbundet ta emot en check på fem miljoner kronor, en del av det överskott på nästan en miljard som fördelades under kvällen till över 50 organisationer.
  • Skapad: 14 MAR 2019 14:18

Bild fv: Marie Björling Duell, förbundsdirektör & sportchef, Anders Selling, ordförande, Marit Söderström Nord, kommunikationsansvarig .

Sedan fyra år tillbaka är Svenska Seglarförbundet (SSF) en av 55 förmånstagare till Postkodlotteriet och har under den tiden fått ett årligt stöd till förbundets verksamhet. I guldyran på årets Förmånstagarfest fick vår förbundsdirektör Marie Björling Duell ta emot en check på fem miljoner. 

- Vi är otroligt glada och stolta över att få vara en av Postkodlotteriets förmånstagare. Stödet gör det möjligt att utveckla vår verksamhet och arbeta med vår vision att göra segling tillgänglig för alla. Stort tack också till alla lottköpare som möjliggör detta fantastiska stöd, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör och sportchef på Svenska Seglarförbundet.

2018 beviljades SSF, tillsammans med Håll Sverige Rent och Sjöräddningssällskapet även stöd för specialprojektet Optimist för havet. Ett miljöprojekt som vänder sig främst till barn och unga vuxna. Projektet som vill skapa framtidstro om att flödet av plastskräp till havet kan minska och att de unga själva kan vara en del av lösningen genom att helt enkelt inte skräpa ner, är nu inne på sitt andra år av tre och når i sommar ut till våra SSF Seglarskolor och klubbar.

- Under 2019 kan vi med hjälp av stödet stärka och göra extra insatser på flera av våra viktiga strategiska områden såsom barn och ungdomsverksamhet, verksamhetsstöd till våra klubbar samt att arbeta med att stärka vårt ledarskap i hela organisationen. Vidare möjliggör stödet att vi kan fortsätta vårt övergripande strategiska arbete med att tillgängliggöra segling för alla samt att även kunna jobba med specialinsatser kring inkludering och jämställdhet i vårt förbund, säger Marie Björling Duell. 

Läs mer om Optimist för havet
Läs mer om Postkodlotteriet

Skribent: Marit  Söderström Nord 
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info